Opstart werking lokaal dienstencentrum Appels, Oudegem, Schoonaarde, Mespelare

Deze maand start een voorlopige werking onder de vorm van activiteiten die plaatsvinden op verschillende locaties.

Het nieuw dienstencentrum wil voor de lokale bevolking van de westelijke deelgemeenten een ontmoetingsplaats zijn, waar je terechtkan voor dienstverlening, vorming, ontspanning, thuiszorg en informatie. 

De nieuwbouw

Stad Dendermonde besliste eerder al om een nieuw dienstencentrum uit te bouwen in de zogenaamde Westhoek (Oudegem, Schoonaarde, Appels en Mespelare). Het gebouw komt in Oudegem maar dient als uitvalsbasis voor 4 deelgemeenten. Oudegem heeft een centrale ligging, is vlot bereikbaar en telt bovendien ook de meeste mensen in de doelgroep.

Na onderzoek kwam de omgeving van het parochiaal centrum in het vizier. Dit is momenteel al het kloppend hart en de thuisbasis van vele verenigingen. Naast het parochiaal centrum staat de oude bibliotheek leeg. Dit pand kan na een grondige renovatie en uitbouw een geschikte locatie zijn voor het nieuw lokaal dienstencentrum en de buitenschoolse kinderopvang in Oudegem.

De plannen voor het gebouw zijn klaar. De aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend en de aanbesteding wordt afgerond. Begin 2023 zullen de werken starten, eind 2024 willen we het gebouw in gebruik nemen.

Lees meer over het nieuw lokaal dienstencentrum

Opstart antennewerking

Ook al is het nog even wachten op het nieuwe gebouw, onze inwoners kunnen nu al deelnemen aan heel wat activiteiten. We hielden rekening met de resultaten van de bewonersbevraging en kozen de activiteiten die het meest interesse genoten. Wat staat er zoal op het programma?

  • Het dorpsrestaurant

We willen mensen samenbrengen op een laagdrempelige manier om gezond, gezellig, gemakkelijk en goedkoop te eten én hen tevens de gelegenheid bieden tot ontmoeting en sociaal contact om zo het dorpsweefsel te versterken. Het dorpsrestaurant vindt maandelijks plaats in Appels, Oudegem en Schoonaarde in het Parochiecentrum en in Mespelare in zaal De Mespel. Aansluitend is er in de namiddag een ontspannende activiteit.

  • Workshop computer en smartphone

Tijdens deze workshop geven we hulp en begeleiding bij computer- en smartphonegebruik. De workshop vindt maandelijks plaats, afwisselend in één van de westelijke deelgemeenten. De lessen zijn gratis.

  • Fit+

Onder begeleiding van bewegingscoach Nadja, samen bewegen op muziek. Elke dinsdag van 9 tot 10 u. met aansluitend koffiemoment in Sporthal Oudegem (Ouburg 63). 

Informatie over de activiteiten van het nieuw ldc of onze andere dienstencentra

Dit artikel werd gepubliceerd op 11 oktober 2022.