Vacature: technisch begeleider klusdienst - tijdelijk contract

Help je graag doelgroepmedewerkers op weg naar de reguliere arbeidsmarkt? Heb je een basiskennis om te klussen? Ben je geduldig en kan je mensen motiveren?

Rol in de organisatie

Als technisch begeleider werk je in de leerwerkplaats waar je werknemers verbindt met de organisatie. Je maakt medewerkers sterker en weerbaarder met een grotere kans op een succesvolle doorgroei naar de reguliere arbeidsmarkt. Hierbij peil je naar vaardigheden, inzichten en het kennisniveau van de doelgroepmedewerker. Zo wordt de taakinvulling afgestemd op hun behoeftes, vaardigheden en interesses.

Je bereidt opdrachten goed voor in overleg met de opdrachtgevers. Indien nodig, toon je hoe de opdracht uitgevoerd moet worden en werk je ook mee aan de opdracht. Je observeert de medewerkers en leert hen de juiste arbeidsattitude aan en kijkt welke talenten ze al bezitten en aan welke vaardigheden ze nog moeten werken. Als begeleider ondersteun je de medewerkers en help je waar nodig. De eindverantwoordelijkheid van de opdracht ligt in jouw handen.

Je beheerst de technische competenties die nodig zijn, in dit geval gaat het voornamelijk over groenwerk in kleine en middelgrote tuinen van particulieren. Daarnaast maken herstelling van kleine defecten in de woning en schilderwerken deel uit van het takenpakket. Ook voorbereidende taken zoals afwassen van muren en dakgoten, reinigen van plafonds en terrassen …behoren tot jouw taken. Tot slot zijn er ondersteunende taken zoals helpen met verhuizen, kleine verstoppingen verhelpen, verlichting ophangen … Al deze taken worden uitgevoerd bij particulieren waarbij eigenschappen zoals klantvriendelijkheid en communicatievaardigheden belangrijk zijn.

Veiligheid is uiteraard belangrijk, daarom neem je je verantwoordelijkheid op en ga je veilig om met machines en producten. Je zet ook in op persoonlijke beschermingsmiddelen, zowel voor jezelf als voor de medewerkers. Je houdt toezicht op het naleven van de regels op de werkplaats. Preventief onderhoud van machines behoort ook tot jouw werk.

Je bent verantwoordelijk voor de werkverdeling en coördinatie van de opdrachten. Medewerkers weten wat, waar en hoe ze de opdracht moeten uitvoeren. Waar nodig verleen je technisch advies en ondersteun je bij de uitvoering van de opdrachten.

Tot slot is een goede samenwerking met de andere begeleiders noodzakelijk, pak je eventuele problemen aan en helpen jullie elkaar waar nodig. Een kwaliteitsvolle ondersteuning van de medewerkers staat hierbij centraal. Respectvol omgaan met elkaar is hierbij een basisvereiste.

Ideale kandidaat

Wij zijn op zoek naar een geduldig persoon die met verschillende karakters en achtergronden overweg kan. Als technisch begeleider kan je anderen motiveren en coachen. Je bent daarbij klantgericht en werkt graag samen met verschillende partners en collega’s. Je brengt graag kennis over en begeleidt zowel groepen als individuen. Daarnaast is een gezonde interesse in techniek nodig om de verschillende opdrachten te begeleiden. Ben je ook een goede planner? En kan je goed luisteren en medewerkers een correcte arbeidsattitude aanleren? Stel je zeker kandidaat.

Plaats in de organisatie

Als technisch begeleider ben je de centrale figuur tussen team activering van het Sociaal Huis en de leerwerkplaats. De centrale leerwerkplaats is een vormingscentrum waar doelgroepmedewerkers kunnen werken aan competenties en vaardigheden. De centrale leerwerkplaats zorgt voor instroom medewerkers naar een interne leerwerkplaats of een externe werkplek. Of de toekomstige medewerker kan ook tewerkgesteld worden in een maatwerkafdeling.

De aanwervingsvoorwaarden

 • Geen diploma voorwaarden
 • Ervaring in een vergelijkbare functie is een troef

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé
 • Een tijdelijke, voltijdse functie in contractueel dienstverband met een contract van bepaalde duur (6 maanden, kan verlengd worden)
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal D1-D3 (min. EUR 2.130 en max. EUR 3.316 bruto geïndexeerd maandsalaris)   
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon)
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,25 EUR/km
 • Voordelige aansluiting op onze hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 EUR per gewerkte dag
 • Geniet van heel wat voordelen via de pluspas (korting in verschillende winkels, pretparken ...)

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv en eventuele motivatiebrief te mailen naar vacatures@dendermonde.be.

Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 052-26 27 15.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Frank Verpoest via Frank.Verpoest@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 oktober 2022.