Wat denk jij? Tijdelijk eenrichtingsverkeer in Sint-Gillis definitief behouden?

Het stadsbestuur besliste om de tijdelijke eenrichtingslus te verlengen. Via een online peiling kun je ons meedelen wat je mening hierover is.

Om meerdere gelijktijdige werken aan/op de weg veilig te laten verlopen (o.a. aanleg glasvezelnetwerk Fiberklaar en bouwkraan in de Hullekenstraat), werd eind oktober 2022 een verkeerslus ingevoerd met eenrichtingsverkeer. 

De lus bestaat uit: deel Hullekenstraat vanaf Elsbosstraat richting spoorweg, Bareelstraat, Pastoor Claeysstraat, deel Buisstraat en deel Spoorwegstraat tot Elsbosstraat. Gemotoriseerd verkeer rijdt hier verplicht in 1 richting. Fietsers, bromfietsers klasse A en speed pedelecs mogen wel in tegenrichting rijden. De Elsbosstraat bleef tweerichtingsverkeer (zie plannetje in de bijlage).

Het stadsbestuur besliste eind december 2022 om de lus nog even te behouden en intussen de mening van inwoners en gebruikers te bevragen. Het resultaat van deze bevraging vormt een onderdeel van de afweging om tot de besluitvorming te komen, naast de adviezen van belanghebbende instanties.

Peiling via digitaal platform ‘denkmee’

Tot en met 19 februari 2023 kun je op ons digitaal participatieplatform 'denk mee' jouw visie formuleren op de definitieve installatie van de eenrichtingslus zoals ze momenteel is ingesteld (zie hierboven).

Ga naar www.denkmee.dendermonde.be

Meld je aan of registreer. Klik door bij de peiling ‘Verkeerslus eenrichtingsverkeer Sint-Gillis’.

Bedankt voor je medewerking.

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 januari 2023.