Vacature: deeltijds assistent dienstleider jeugdbib bibliotheek - tijdelijk contract

Heb je een hart voor jeugdboeken en zit coördineren je in de vingers? Ben je sterk in interne en externe communicatie?

Rol in de organisatie

Als assistent dienstleider jeugdbib bibliotheek neem je de coördinatie van verschillende domeinen binnen de jeugdwerking van de bib op je. Voor de jeugdafdeling doe je aan collectiebeheer. Dat betekent dat je van A tot Z de collecties onder jou neemt. Je maakt er nieuwe, doet aan collectievorming, zet digitale collecties op punt, je updatet themakoffers …  Verder help je graag klanten met hun vragen, coördineer je presentaties en signalisaties, schrik je er niet van terug een klas rond te leiden …

Naast coördinatie van het collectiebeleid van de jeugdafdeling, organiseer je activiteiten die bibliotheekpromotie en boek- of collectiepromotie tot doel hebben. Dat kan voor scholen zijn, maar ook voor mensen in hun vrije tijd. Je regelt auteurslezingen, voorleesmomenten, boekvoorstellingen, leesgroepen …

Naast jouw coördinerende rol draai je op regelmatige basis mee in de frontoffice. Frontoffice-taken zoals de jeugdbalie, klasbezoeken …geven jou energie en creëren meer voeling met de noden van de klanten, waardoor het team zich beter kan afstemmen op de klant. Klantvriendelijkheid is voor jou dan ook een vanzelfsprekendheid. Bovendien ben je een echte teamplayer. Verbindend coachen en coördineren zitten jou van nature goed in de vingers.

Kwaliteitsvolle interne en externe communicatie verzorgen, is één van je sterktes. Dat doe je zowel schriftelijk als mondeling. Je geeft in teamverband input voor promotie en communicatie van activiteiten en projecten en bewaakt mee de content voor de digitale communicatiekanalen. Daarnaast zet je in op verbindende communicatie in het team en signaleer je noden, behoeften en tekorten binnen het team.

Verder werk je gestructureerd en waar mogelijk zoek je voor het team opportuniteiten om samen te werken voor partners of klanten. Je werkt hiervoor in een duobaan nauw samen met de assistent-dienstleider jeugdbib team programma, educatie en infrastructuur.

De ideale kandidaat

Als assistent dienstleider zit collectievorming - in jouw vingers. Je bent vlot, correct en klantvriendelijk en stelt een hoge prioriteit aan dienstverlening en klanttevredenheid. Van mensen coachen krijg je energie. Je kennis van computers is zeer goed en je kan je vlot inwerken in nieuwe softwarepakketten. Interesse voor sociale media en digitale technieken zijn essentieel. Daarnaast ben je creatief, stressbestendig en denk je out-of-the-box. Je bent iemand die initiatief neemt en in staat is om zelfstandig te werken. Je werkt oplossingsgericht en kan hindernissen omvormen tot kansen.

Flexibiliteit is je niet onbekend (avond- en weekendwerk) net zoals samenwerken met het team. Tot slot heb je een ruime culturele en educatieve interesse.

Plaats in de organisatie

Als assistent- dienstleider jeugdbib werk je mee aan de bibliotheek van morgen en maak je deel uit van het team dienstverlening.

Ons aanbod

  • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
  • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
  • Een halftijds contract van bepaalde duur
  • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. € 1.358,5 en max. € 2.289).
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
  • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
  • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
  • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0.25 EUR/KM.
  • Maaltijdcheques van 6 EUR/per gewerkte dag

Aanwervingsvoorwaarden

  • Bachelordiploma

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv en motivatiebrief te mailen naar vacatures@dendermonde.be.
Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Vragen? 

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Annelies Van Doren, team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 052-37 83 01. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Wendy Van Den Abbeele via wendy.vandenabbeele@dendermonde.be.  

Dit artikel werd gepubliceerd op 17 november 2022.