Begraafplaats van Sint-Gillis wordt opgewaardeerd met ‘crematietuin’

Update 25 januari 2023: aanvang uitgesteld. Lees door voor meer info.

In december 2022 kondigden we de start aan van de aanleg van de ‘crematietuin’. Vanwege de weersomstandigheden werd echter beslist om de werken uit te stellen. Een nieuwe start zal vermoedelijk in mei 2023 plaatsvinden.

Alle begraafplaatsen in onze stad evolueren naar parkbegraafplaatsen vol groen en rust, waar we sereen kunnen afscheid nemen en herdenken. In Sint-Gillis wordt nog in december gestart met de aanleg van een ‘crematietuin’. Achteraan op de begraafplaats waar vele graven werden ontruimd, leggen we een nieuwe strooiweide, afscheidsruimte, nieuw columbarium en wandelpaden aan. De werken zullen verschillende maanden in beslag nemen en zal voor tijdelijke hinder zorgen in de werfzone. 

Eens de nieuwe strooiweide klaar, zal de oude strooiweide niet meer gebruikt worden. Het columbarium aan de kinderbegraafplaats zal worden verplaatst naar het nieuwe columbarium zodat we kunnen starten met de heraanleg van de kinderbegraafplaats. Betrokken nabestaanden zullen nog gecontacteerd worden.

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 januari 2023.