Vacature: maatschappelijk assistent MARS

Heb je kennis van de sociale kaart en sociale wetgeving? Ben je empathisch en streef je een kwaliteitsvolle dienstverlening na? Ben je klantgericht en een sterke coördinator?

Rol in de organisatie

Voor het MARS-project zijn we op zoek naar een tijdelijke begeleider. MARS is een lokaal partnerschap tussen OCMW, SBS, Groep Intro en CGG De Drie Stromen waarin jongeren begeleid worden met als doel hun positie in de samenleving en op de arbeidsmarkt te versterken. De partners bieden ondersteuning bij de hulpvragen van zowel de jongeren als de werkgevers om concrete kansen te creëren. Jouw standplaats zal OCMW Dendermonde zijn waarbij je zitdagen verzorgt bij SBS en Groep Intro.

Jouw taken bestaan o.a. uit deelname aan het kernteam en samenwerken met de verschillende partners van binnen en buiten het kernteam. Je screent intakeverslagen om te bepalen of het opstarten van OCMW-hulpverlening zinvol is en je faciliteert de gesprekken hiertoe. Dit zowel wanneer de vragen bij OCMW Dendermonde opgenomen worden, als wanneer een ander OCMW bevoegd is. Vanuit je outreachende aanpak verwachten we dat je de jongere bijstaat als een soort brugfiguur tijdens de intakefase binnen en buiten Dendermonde. Nadien blijf je het aanspreekpunt voor de OCMW-medewerkers. Je brengt samen met de cliënt administratie in orde. Je vangt vragen op omtrent alleen gaan wonen, financiële situatie, kinderopvang, vluchtelingen, tijdelijke werkervaring. Je doet samen met de cliënt aan rechtenverkenning.  Je kunt moeilijke materie aan een groep overbrengen via workshops. Mogelijke thema’s hierbij zijn budget, energie, assertiviteit, administratie, alleen wonen, huishouden, rechten en plichten ...

Je neemt actief deel aan teamvergaderingen. Dankzij je correcte communicatie bouw je een netwerk uit dat je kunt inschakelen bij complexe dossiers.

Je neemt deelt aan beleidsvoorbereidend werk door vastgestelde noden en signalen van cliënten te signaleren. Je denkt mee kritisch na over veranderingen binnen de dienst en geeft advies hoe de doelstellingen beter gerealiseerd kunnen worden.

De ideale kandidaat

Als maatschappelijk werker heb je kennis van de sociale kaart, sociale wetgeving en maatschappelijk werk. Je bent empathisch en kunt mensen motiveren. Je gaat goed om met stressvolle situaties en lost graag problemen op. Daarbij ben je klantgericht en streef je een kwaliteitsvolle dienst- en hulpverlening na. Bovendien ben je een echte teamspeler en werk je graag nauw samen met je collega’s. We verwachten van een goede maatschappelijk werker dat hij/zij sterke communicatieve vaardigheden heeft en makkelijk kan omgaan met diverse groepen. Hierbij hanteer je een outreachende en proactieve houding, zet je in op een positieve hulpverleningsrelatie waarbij je focust op krachtgericht werken en zelfredzaamheid stimuleert aangepast aan ieders tempo.

Wil je samen met mensen stappen zetten? Wil je rechten waar maken? Ben je een vlotte planner en organisator? Heb je sterke administratieve vaardigheden? Stel je zeker kandidaat.

Plaats in de organisatie

Het Sociaal Huis is een open en laagdrempelige eerstelijnsdienst die instaat voor het verzekeren van de maatschappelijke dienstverlening en die integratie bevordert. Elke inwoner van Dendermonde moet in staat zijn een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid.  

Het Sociaal Huis heeft als doelstelling de toegankelijkheid tot alle dienst-, hulp- en zorgverlening te maximaliseren met een bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbaren. Daarnaast zet het Sociaal Huis zich in op het bestrijden van onderbescherming. Wij doen dit met een team van deskundige, leergierige en enthousiaste medewerkers, in een sfeer van vertrouwen en respect, op een neutrale en warme manier.

Ons aanbod

  • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
  • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
  • Een voltijds contract van bepaalde duur tot eind december 2023
  • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. € 2.827 en max. € 4.763).
  • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
  • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
  • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
  • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0.25 EUR/KM.
  • Maaltijdcheques van 6 EUR/per gewerkte dag

Aanwervingsvoorwaarden

  • Bachelordiploma in een sociale richting (sociaal werk, orthopedagogie, ergotherapie, leerkracht,...). 

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv, diploma en motivatiebrief te mailen naar vacatures@dendermonde.be.
Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Vragen? 

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren, team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 052-37 83 01. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Ann Van Hove via ann.vanhove@dendermonde.be. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 4 januari 2023.