Vacature: ingenieur openbaar domein

Heb je interesse in de uitbouw en verbetering van het openbaar domein van de stad? Ben je gefocust op resultaten en oplossingen behalen? Werk je graag samen met zowel interne als externe partners en je collega’s?

Rol in de organisatie

Als ingenieur openbaar domein begeleid je samen met het beheerteam openbaar domein de duurzame uitbouw en het beheer van het openbaar domein. Samen met de nodige partners verzorg je jouw projecten en verleen je de nodige adviezen.

Je motiveert en begeleidt de administratieve en technische medewerkers. Ook de volledige opvolging van het budget hoort bij jouw taken.

Administratieve en technische projecten volg je op. Samen met het team organiseer je de interne en externe communicatie over plannen en projecten voor de uitbouw en verbetering van het openbaar domein in opdracht van het lokaal bestuur en andere overheden. Je begeleidt o.a. de opmaak van bewonersbrieven en persberichten.

Je werkt nauw samen met andere openbare diensten in het belang van de stad, zoals de diensten Agentschap Wegen en Verkeer, Departement Mobiliteit en Openbare Werken, provinciebestuur, Vlaamse Milieumaatschappij, NV Aquafin, De Vlaamse Waterweg, polderbesturen, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Infrabel, NMBS, De Lijn, agentschap Onroerend Erfgoed, nutsmaatschappijen en andere.

Het technisch aanspreekpunt binnen het team ben jij. Vanuit je verworven expertise binnen het beheer openbaar domein ondersteun je jouw collega’s binnen het eigen team. Daarnaast verleen je adviezen aan interne diensten en externe partners.

Ideale kandidaat

Je hebt naast een diploma industrieel ingenieur praktijkkennis van het Standaardbestek 250. Als ingenieur openbaar domein ben je gefocust op resultaten en oplossingen. Onderhandelen om zo de juiste deal te behalen, is voor jou vanzelfsprekend. Je bent dus ook communicatief sterk. Ontwerpen van het openbaar domein kan je technisch en financieel vertalen.

Download hier de informatiebrochure ingenieur openbaar domein.

Plaats in de organisatie

Als ingenieur openbaar domein draag je bij aan een aangenaam, veilig en gezond Dendermonde. Je geeft mee vorm aan het beheer van het bestaand openbaar domein. Heb je zin om je dagelijks in te zetten voor projecten en plannen voor de uitbouw en verbetering van het openbaar domein? Dan pas je zeker binnen het team! 

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband. 
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal A1a-A2a (min. 3 570 euro en max. 5 915 euro).
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,25 euro/km.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Vele voordelen en kortingen via GSD-V

Bijkomende informatie

Het verloop van de selectie: 

 • Preselectie
 • Een verkennend mondeling gesprek
 • Assessment Center
 • Gevalstudie gevolgd door een grondig sollicitatiegesprek

Interesse?

Solliciteer hier voor ingenieur openbaar domein

Op basis van jouw cv, diploma en ingevulde vragenlijst beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren, deskundige werving en selectie, via vacatures@dendermonde.be of via 052 37 83 01. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Koen Biesback via koen.biesback@dendermonde.be. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 2 juni 2023.