Vacature: begeleider buitenschoolse kinderopvang - tijdelijk contract

Heb jij een hart voor kinderen? Ben je actief, creatief en expressief? Wil je je inzetten voor de opvoeding van kinderen? Solliciteer dan voor deze functie!

Rol in de organisatie

Als begeleider biedt je de kinderen een gevarieerde en leuke vrije tijd aan. Dit zowel individueel als in groep en gericht op de beleving en ontwikkeling van het kind. Samen met je collega’s organiseer en begeleid je activiteiten op maat van de kinderen. Je speelt mee met hen, bent creatief en expressief en daagt de kinderen uit zich verder te ontwikkelen.

Bovendien herken je de fysieke en emotionele behoefte van het kind en speel je hier (pro)actief op in. Inspraak en betrokkenheid van de kinderen zijn voor jou een evidentie. Je stimuleert hen op een positieve wijze bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Je zorgt er ten alle tijden voor dat de omgeving en het materiaal voor de kinderen en jouw collega’s veilig en hygiënisch zijn.

Als begeleider heb je een voorbeeldfunctie, waarbij je vlot omgaat met de diversiteit van kinderen, gezinnen, externen en collega’s en toon je respect voor alle individuen. Dit respect voor anderen breng je over op de kinderen.

Naast je werk met de kinderen heb je ook een belangrijke opdracht t.a.v. de ouders waarmee je samenwerkt in de opvoeding van hun kinderen. Je erkent en waardeert de ouders als 1ste opvoeder en luistert actief naar bezorgdheden, klachten of problemen van de ouders. Overleg met de ouders rond het dagverloop, aanpak van het kind of specifieke noden spelen hierin een belangrijke rol. Ook ga je mee op zoek naar activiteiten om de ouderparticipatie te bevorderen.

Je collega’s, de school, het CLB en de lokale coördinatoren vormen eveneens belangrijke samenwerkingspartners. Je wisselt informatie uit, overlegt, maakt afspraken en komt deze na om uiteindelijk de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren.

Tot slot zal je eveneens administratieve en logistieke taken uitvoeren zoals onder meer basistaken op pc (Outlook, Word) , eetmomenten vlot laten verlopen en praktische problemen signaleren en opvolgen.

De ideale kandidaat

Je hebt een hart voor kinderen en staat de popelen om nieuwe activiteiten te bedenken, te organiseren én uit te voeren. Samenwerken met verschillende partners schrikt jou hierin niet af en je kan je communicatie vlot aanpassen aan al deze partners. Tenslotte toon je de nodige empathie en durf je initiatief te tonen waar mogelijk.

Plaats in de organisatie

Je wordt tewerkgesteld in 1 van onze locaties buitenschoolse kinderopvang. Elke opvang staat voor pedagogisch verantwoorde opvang van kinderen uit de basisschool (2,5 tot 12 jaar), voor en na school, op woensdagnamiddag, op schoolvrije dagen en tijdens vakanties. Het is een plaats waar kinderen in een veilige omgeving en huiselijke sfeer kunnen spelen.

Ons aanbod

 • Een deeltijdse, tijdelijke functie in contractueel dienstverband
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal IFIC 11bis (min. 1 335 euro en max. 1 899 euro bruto geïndexeerd maandsalaris).
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een 2de pensioenpijler ter waarde van 4% van je bruto jaarloon
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding.
 • Maaltijdcheques
 • Mogelijkheid om voordelig aan te sluiten bij onze hospitalisatieverzekering 

Aanwervingsvoorwaarden

 • Houder zijn van een diploma van het secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs of gelijkwaardig door ervaring.
 • Minstens 18 jaar oud zijn bij aanwerving.
 • Beschikken over een kwalificatiebewijs zoals bepaald door Opgroeien (zie bijlage).

Interesse?

Solliciteren kan door jouw cv, motivatie en diploma te mailen naar vacatures@dendermonde.be. Op basis van jouw cv en motivatie beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Vragen? 

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Cyriana Keppens, team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 052 25 10 66. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Nathalie Duquesne via nathalie.duquesne@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 februari 2023.