Toegankelijke bushaltes Noordlaan ter hoogte van de Donckstraat Dendermonde

De bushaltes op de Noordlaan ter hoogte van de Donckstraat worden toegankelijker gemaakt. Tegelijkertijd worden de fietspaden achter de bushaltes verplaatst zodat het op- en afstappen veilig en zonder hinder voor het fietsverkeer kan gebeuren.
De werken starten op dinsdag 14 maart en duren tot maandag 17 april. Ze worden uitgevoerd in twee fasen om de hinder te milderen. Er wordt gestart aan de noordkant van de weg en na ongeveer twee weken gewisseld naar de zuidzijde. Tijdens de werken ziet de verkeerssituatie eruit als volgt:
  • Voetgangers kunnen steeds langs de werf passeren
  • Fietsers: Tijdens de werken aan de noordkant van de weg steken fietsers over op het kruispunt en rijden om via de Donckstraat en Gentsesteenweg. Tijdens de werken aan de zuidkant, worden fietsers komende uit de richting van Appels omgeleid via de Gentsesteenweg en de Lodewijk Dosfelstraat.
  • Openbaar vervoer: blijft langs de werf rijden. De halte wordt tijdelijk verplaatst.
  • Gemotoriseerd verkeer: blijft op de gewestweg rijden over 2 versmalde rijstroken. De Donckstraat wordt aan beide zijden afgesloten voor uitgaand verkeer. Verkeer kan van op de Noordlaan wel nog steeds  inrijden. Het verkeer uit de Donckstraat wordt achterom omgeleid enerzijds via Nieuwburcht of de Bijlokestraat anderzijds via de Gentsesteenweg.
Dit artikel werd gepubliceerd op 6 maart 2023.