Losweg in Schoonaarde wordt fietsstraat

In een fietsstraat mogen autobestuurders de fietsers niet inhalen. De snelheid wordt ook beperkt tot 30 km/uur in de Losweg.

De Losweg in Schoonaarde wordt gebruikt als sluiproute voor gemotoriseerd verkeer, waarbij ook overdreven of minstens onaangepaste snelheid wordt vastgesteld. De straat is smal, heeft geen begaanbaar voetpad of voor een groot deel zelfs geen begaanbare berm, waardoor voetgangers zich op straat moeten begeven. Dit is niet wenselijk in combinatie met doorgaand autoverkeer en met hoge snelheden. Ook voor fietsers, die hier wettelijk in tegenrichting mogen rijden, is de huidige situatie niet altijd verkeersveilig. De maximumsnelheid in de Losweg is vandaag 50 km/u. Dit is in deze straat te hoog is om de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te garanderen.

Door het invoeren van een fietsstraat in de Losweg willen we de verkeersveiligheid verbeteren. In een fietsstraat mogen autobestuurders de fietsers niet inhalen. De snelheid wordt beperkt tot 30 km/uur. We breiden in de Losweg ook de uitzondering op het éénrichtingsverkeer voor fietsers uit met bromfietsers klasse P (speed pedelecs).

Samen werken we aan veiliger verkeer.

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 april 2023.