Verkeersknelpunten in jouw buurt veiliger maken. Vertel ons hoe!

Veilig(er) verkeer is een belangrijke doelstelling in het meerjarenplan #project9200 van stad Dendermonde. In dit kader starten we een participatieproject om 4 verkeersknelpunten onder de loep te nemen.

Het gaat om volgende knelpunten:

  • Kruispunt: Kroonveldlaan - Hullekenstraat - Elsbosstraat
  • Kruispunt: Burgemeester Potiaulaan - Otterstraat - Bareelstraat - Pastoor Claeysstraat
  • Kruispunt: Boonwijkstraat - Robert Ramlotstraat - Van Langenhovestraat - Denderbellestraat aan Stedelijke Basisschool De Toverboon
  • Kruispunt: Hofstraat – Onze Lieve Vrouwstraat – Pastoor Justus de Harduynstraat aan de Harduynschool in Oudegem

Wat de oplossingen kunnen zijn om deze veiliger te maken, bekijken we samen met de inwoners. 

Hoe kan je hieraan meewerken?

Iedereen die mee wil nadenken over mogelijke oplossingen, kan terecht op denkmee.dendermonde.be om een idee te delen én is welkom op de co-creatiesessies!

Via het digitale burgerparticipatieplatform ‘Denk mee(r) voor Dendermonde!’ worden bewoners en andere mensen die regelmatig langs deze punten passeren uitgenodigd om mee na te denken over mogelijke oplossingen.

Wie daarbovenop graag meewerkt aan de uitwerking van de ideeën is van harte welkom op de twee co-creatiesessies! Tijdens de eerste co-creatiesessie worden zoveel mogelijk ideeën per knelpunt verzameld en wordt bekeken welke ideeën het meest in de smaak vallen. Tijdens de tweede sessie wordt hierop verder gebouwd en worden er concrete voorstellen uitgewerkt.

De stad bekijkt vervolgens hoe de voorstellen in het najaar van 2023 getest kunnen worden met proefopstellingen.

De co-creatiesessies vinden plaats op donderdag 1 juni en dinsdag 20 juni, telkens van 18 tot 21 u. in lokaal dienstencentrum Zonnebloem, Breestraat 109.

Deelnemers kiezen zelf aan welke knelpunten ze willen meewerken. Kan je maar op één van de sessies aanwezig zijn? Geen probleem! Schrijf je hier in

De stad werkt voor dit participatietraject samen met het Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Voetgangersbeweging. Het project wordt gesteund door de provincie Oost-Vlaanderen. Tijdens het vooronderzoek werden scholen, handelaars en organisaties in de omgeving van de knelpunten bevraagd.

Dit artikel werd gepubliceerd op 17 mei 2023.