Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan in openbaar onderzoek

De Vervoerregio Aalst heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt, samen met de Vlaamse Overheid en de aangesloten gemeenten. De bevolking kan er opmerkingen op formuleren van 4 september tot 2 november 2023.

Bekendmaking openbaar onderzoek

Over het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het ontwerpplan-MER voor de Vervoerregio Aalst

De Vervoerregio Aalst heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Aalst is samengesteld uit deze 11 gemeenten: Aalst, Berlare, Erpe-Mere, Denderleeuw, Dendermonde, Haaltert, Hamme, Lebbeke, Lede, Ninove en Wichelen.

Informatie

Bekijk het filmpje voor achtergrondinfo.

Het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Aalst kan je inkijken:

Kom luisteren tijdens het infocafé het gemeentehuis van Erpe-Mere, Oudenaardsesteenweg 458 in Erpe-Mere op donderdag 12 oktober om 19.30 u. Schrijf vooraf in via deze link
Er vindt geen infosessie plaats in Dendermonde.

Opmerkingen

Opmerkingen kun je uiterlijk tegen 2 november 2023 bezorgen:

  • Via mail aan de vervoerregio Aalst op het mailadres vervoerregio.aalst@vlaanderen.be.
  • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de hierboven vermelde gemeenten. Voor Dendermonde tijdens de openingsuren van de Stadswinkel, Franz Courtensstraat 11.
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 juli 2023.