Vacature: teamcoach groen

Wil je het groen op het openbaar domein in Dendermonde mee onderhouden en coördineren? Ben je een echte motivator die een team kan coachen? Dan zijn we naar jou op zoek!

Rol in de organisatie

Als teamcoach groen ben je 1 van de ankerpunten binnen een team van 20 à 25 groenmedewerkers. Samen met enkele collega’s ben je de verbindingsschakel tussen het terrein, de rechtstreekse collega’s en de andere teamgenoten binnen het netwerk.

Je hebt een technische kennis om groen te onderhouden maar jouw manier om met collega’s om te gaan, is minstens even belangrijk. Je bent van nature een geboren motivator die de werksfeer dagdagelijks vanuit een positieve ingesteldheid hoog houdt. Je coacht jouw teamleden vanuit een opbouwende insteek en je geeft zelf het goede voorbeeld. Woorden zoals motiveren, enthousiast maken, durven, open zijn, verbinding creëren, respect tonen, openheid en kwalitatief handelen staan in jouw woordenboek en kan je perfect toepassen. Je ondersteunt medewerkers in hun functioneren.

Samen met een aantal teamleden ga je dagelijks op de baan om het openbaar groen in Dendermonde te onderhouden. Je zorgt dat de beeldkwaliteit hoog gehouden wordt en bent steeds mee in de nieuwste beheerstechnieken binnen openbaar groen.

Het algemeen beheer, onderhoud en (her)aanleg van (alle) groenobjecten, inclusief bodembewerking (bodemverbeteringswerken, nivelleringswerken,…) behoort tot jouw technische taken. Maar ook het beheer van straat- en laanbomen (al dan niet geleid): aanplanten, irrigeren,(begeleidings)snoeien, kandelaren en vellen van bomen. Aanverwante werkzaamheden verwerk je op een correcte manier (bv. laden en lossen van plantgoed, snoeiafval, zwerfvuil …). Je scheert hagen en figuurbomen en plant nieuwe hagen aan. Diverse maaiwerkzaamheden (bv. gras afrijden, mulchen, onderhoud trage wegen …) en het verwerken van snoeiafval en brandhout behoren tot jouw takenpakket. Je houdt ongewenste kruiden onder controle en gaat op zoek naar alternatieve mogelijkheden, zowel curatief als preventief.

Al deze taken voer je op een professionele, kwaliteitsvolle en veilige manier uit.

De ideale kandidaat?

Je hebt niet alleen oog voor jouw eigen materie maar kijkt verder dan dat. Het algemeen onderhoud op het openbaar domein wekt jouw interesse op. Je bent dan ook de persoon die meldingen doet van tekortkomingen buiten jouw werkveld zodat deze kunnen opgenomen worden door collega’s uit andere teams die ook instaan voor het beheer van het openbaar domein.

Je zorgt voor een veilige werkomgeving en bent de 1ste vertrouwenspersoon van je medewerkers. Je zet medewerkers optimaal in en vertaalt het personeelsbeleid van de organisatie naar de praktijk voor je team. Daarbij pik je op wat er leeft in de organisatie en daarbuiten en speel je in op kansen en veranderingen.

Download hier de informatiebrochure voor teamcoach groen.

Plaats in de organisatie

Als teamcoach groen werk je voor de technische uitvoeringsdienst (TUD), maar heb je ook nauw contact met andere diensten van het lokaal bestuur. De groendienst staat in voor het groenonderhoud en beheer in openbare ruimten (bv. parken, speelpleinen, bermen, begraafplaatsen ...)

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal C1-C3 (min. 2 258 euro en max. 4 133 euro bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,27 euro/km.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Voordelenplatform van GSD-V.

Bijkomende informatie

Het verloop van de selectie: 

 • Preselectie: vanaf woensdag 27 september
 • Eventuele niveautest
 • Praktische proef met mondeling gedeelte: donderdag 26 oktober

Interesse?

Voor deze functie kun je solliciteren tot en met woensdag 18 oktober.
Op basis van de ingevulde vragenlijst, je cv, je diploma en je rijbewijs beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Solliciteer hier voor teamcoach groen.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren, via vacatures@dendermonde.be of via 052 37 83 01. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Koen Biesback via koen.biesback@dendermonde.be
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 augustus 2023.