Vacature: groenmedewerker chauffeur

Werk je graag buiten en hou je van openbaar groen? Ben je in bezit van een rijbewijs C en heb je ervaring in het rijden met vrachtwagen en/of grote tuinmachines? Hebben tuinmachines en gereedschap geen geheimen meer voor jou? Solliciteer dan zeker voor deze functie!

Rol in de organisatie

Als groenmedewerker zorg je samen met de collega’s van de groendienst dat de burgers tot rust komen in een mooie, groene stad. Je onderhoudt openbaar groen, parken en groenaanplanting. Zo behoort het dagelijks onderhoud van beplanting, graszones, bomen en struiken tot jouw takenpakket (bv. bomen snoeien, gazons onderhouden, gronden voorbereiden, planten vervangen …). Er is een grote afwisseling van zones die je moet onderhouden: van speelpleinen tot openbare groenzones.

Je bezit een rijbewijs C. Dit zet je actief in om chauffeurstaken binnen de verschillende groenteams voor jouw rekening te nemen. Plaatsen en ophalen van containers, vervoer van de minigraafmachine en/of minilader zijn taken waarbij jij jouw groencollega’s ondersteunt. Je bestuurt eveneens de mini-tractor met maailaadcombinatie ter ondersteuning van onder andere het uitgebreid grasbeheer. Je wordt ook opgenomen in de winterwerking van de stad. Zo zorg je ervoor dat fietspaden en gemeentewegen gestrooid en vrijgemaakt worden van sneeuw wanneer dit nodig is. Ook ben jij back-up voor de chauffeurs binnen het team openbare werken.

Niet alleen algemeen groenonderhoud is jouw verantwoordelijkheid, ook onderhoud van materiaal is belangrijk. Je neemt al het werkmateriaal mee naar jouw werkplek en zorgt voor dagelijks basisonderhoud van de machines.

Veiligheid is uiteraard belangrijk daarom neem je je verantwoordelijkheid op en zorg je dat de werken steeds op een veilige manier gebeuren voor jezelf, collega’s en burgers. Je voert onderhoudstaken nauwkeurig en gestructureerd uit en houdt altijd rekening met de veiligheidsmaatregelen.

Om al die taken tot een goed einde te brengen, heb je bij voorkeur 2 jaar ervaring en/of een opleiding groenvoorziening gevolgd.

De ideale kandidaat?

Het onderhoud van openbaar groen en tuinmachines kent geen geheimen voor jou. Door jouw ervaring met grote (tuin)machines en vrachtwagens hebben voor jou ondersteunende chauffeurstaken geen geheimen. Je verzorgt je werkmateriaal met de grootste aandacht. Bovendien spreekt buiten werken je aan en fysiek belastend werk schrikt je niet af. De kwaliteit van jouw werk en de veiligheid op de werkvloer primeren voor jou. Je werkt graag in teamverband maar je kunt ook zelfstandig aan de slag. Heb je een 1ste relevante werkervaring? Ben je klantvriendelijk als burgers vragen of opmerkingen hebben? Stel je dan zeker kandidaat!

Download hier de informatiebrochure voor groenmedewerker chauffeur.

Plaats in de organisatie

Als groenmedewerker maak je deel uit van de groendienst. Samen met de collega’s werk je mee aan het straatbeeld van stad Dendermonde en onderhoud je openbaar groen, parken en groenaanplanting.

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal D1-D3 (min. 2 217 euro en max. 3 450 euro bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,27 euro/km.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Voordelenplatform van GSD-V.

Bijkomende informatie

Het verloop van de selectie: 

 • Praktische proef met aansluitend mondeling gedeelte: woensdag 25 oktober

Interesse?

Voor deze functie kun je solliciteren tot en met woensdag 11 oktober.
Op basis van de ingevulde vragenlijst, je cv en je rijbewijs beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Solliciteer hier voor groenmedewerker chauffeur.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren, via vacatures@dendermonde.be of via 052 37 83 01. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Koen Biesback via koen.biesback@dendermonde.be
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 augustus 2023.