Verkeersveilige schoolomgevingen

Op 1 september, de start van het nieuwe schooljaar, wensen we alle schoolkinderen een tof, boeiend en verkeersveilig jaar. Om dit mogelijk te maken, investeert stad Dendermonde in verkeersveiligheid op weg naar school.

Veilig te voet of met de fiets naar school

We creëren meer ruimte voor voetgangers en fietsers bij de schoolpoort door eenrichtingsverkeer, veilige parkeermogelijkheden, fietsstraten en duidelijke signalisatie. Ook zijn er regenboogzebrapaden aan de schoolingangen en pakten we met het Agentschap Wegen en Verkeer een tiental knelpunten op schoolroutes aan (lees meer via www.dendermonde.be/werven-awv).  

Vanaf het nieuwe schooljaar worden de Klinkaertstraat in Schoonaarde en de Hofstraat in Oudegem een ‘schoolstraat’. Het gebied rond de scholen wordt bij het begin en het einde van de schooldag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Samen met de schoolstraten in de Kloosterstraat, Robert Ramlotstraat, Werkplaatsstraat, Verbindingsstraat, Sas en Nachtegaalstraat/Onze-Lieve-Vrouwkerkplein zijn er nu 9 schoolstraten in onze stad (meer info via www.dendermonde.be/verkeersveilige-maatregelen-scholen).

Helm op, fluo top

We willen ook onze kleine en grote trappers sensibiliseren om een helm en een fluohesje te dragen. We steunen de actie van Vlaamse Stichting Verkeerskunde ‘Helm op, Fluo top’. Zo moedigen we onze leerlingen aan om elke dag een fluohesje en een helm te dragen als ze met de fiets naar school komen. Als beloning verzamelen ze stickers en sparen voor beloningen. Sparen kan op papier, digitaal of een mix van beide. Meer info via basis.verkeeropschool.be/projecten/helm-op-fluo-top.

Dit artikel werd gepubliceerd op 1 september 2023.