Vacature: kinderbegeleider buitenschoolse opvang

Heb jij een hart voor kinderen? Ben je creatief om activiteiten voor kinderen te bedenken en te creëren? Ben je geïnteresseerd in de opvoeding van kinderen en neem je graag initiatief? Solliciteer dan voor deze functie!

Rol in de organisatie

Als kinderbegeleider sta je in voor meer dan opvang alleen. Je biedt de kinderen een gevarieerde en leuke vrije tijd aan. Dit zowel individueel als in groep en gericht op de beleving en ontwikkeling van het kind. Samen met je collega’s organiseer en begeleid je activiteiten op maat van de kinderen. Je speelt mee met hen, bent creatief en expressief en daagt de kinderen uit zich verder te ontwikkelen.

Bovendien herken je de fysieke en emotionele behoefte van het kind en speel je hier (pro)actief op in. Inspraak en betrokkenheid van de kinderen zijn voor jou een evidentie. Je stimuleert hen op een positieve wijze bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Je zorgt er ten alle tijden voor dat de omgeving en het materiaal voor de kinderen en jouw collega’s veilig en hygiënisch is.

Als kinderbegeleider bekleed je een voorbeeldfunctie, waarbij je vlot omgaat met de diversiteit van kinderen, gezinnen, externen en collega’s en toon je respect voor alle individuen. Dit respect voor anderen breng je over op de kinderen.

Naast je werk met de kinderen heb je ook een belangrijke opdracht t.a.v. de ouders waarmee je samenwerkt in de opvoeding van hun kinderen. Je erkent en waardeert de ouders als 1ste opvoeder en luistert actief naar bezorgdheden, klachten of problemen van de ouders. Overleg met de ouders rond het dagverloop, aanpak van het kind of specifieke noden spelen hierin een belangrijke rol. Ook ga je mee op zoek naar activiteiten om de ouderparticipatie te bevorderen.

Je collega’s, de school, het CLB en de lokale coördinatoren vormen eveneens belangrijke samenwerkingspartners. Je wisselt informatie uit, overlegt, maakt afspraken en komt deze na om uiteindelijk de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren.

Tot slot zal je eveneens administratieve en logistieke taken uitvoeren zoals onder meer basistaken op pc (Outlook, Word), eetmomenten vlot laten verlopen en praktische problemen signaleren en opvolgen.

De ideale kandidaat?

Je hebt een hart voor kinderen en als opvoedingspartner sta je te popelen om nieuwe activiteiten te bedenken, te organiseren én uit te voeren. De samenwerking in team schrikt jou niet af en daarnaast kan je je communicatie vlot aanpassen aan alle verschillende partners. Ten slotte toon je de nodige empathie en durf je initiatief te tonen waar mogelijk.

Download hier de informatiebrochure voor kinderbegeleider buitenschoolse opvang.

Plaats in de organisatie

Voor deze functie kom je als kinderbegeleider terecht bij een van onze buitenschoolse opvangen. In Dendermonde zijn er 7 buitenschoolse opvangen. 

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een deeltijdse functie in contractueel dienstverband.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal IFIC 11bis (min. 1 336 euro en max. 1 900 euro bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,27 euro/km.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Voordelenplatform van GSD-V.

Bijkomende informatie

Het verloop van de selectie: 

 • Preselectie: vanaf 10 oktober
 • Gevalstudie met aansluitend het mondeling gedeelte: vrijdag 13 of maandag 16 oktober

Interesse?

Solliciteer online tot en met woensdag 4 oktober via onderstaande link door je cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van je diploma te bezorgen. 

Solliciteer hier voor kinderbegeleider buitenschoolse opvang.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Cyriana Keppens, via vacatures@dendermonde.be of via 052 25 10 66. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Nathalie Duquesne via nathalie.duquesne@dendermonde.be of 0471 22 05 99.
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 september 2023.