Woonzorgcentrum Aymonshof schittert in film ‘Human Forever’

Wzc Aymonshof is te zien in een nieuwe internationale film over dementie. Deze aangrijpende film ‘Human Forever’ is gemaakt door Nederlands zorgvernieuwer Teun Toebes en filmmaker Jonathan de Jong en geeft een nieuwe kijk op hoe we kunnen omgaan met mensen met dementie.

Op 21-jarige leeftijd besluit Teun Toebes om in een woonzorgcentrum te gaan wonen tussen mensen met dementie. Hij verbleef er drie jaar en trok nadien naar 11 landen op 4 continenten met één vraag: hoe gaan verschillende culturen om met mensen met dementie? Eén op vijf mensen krijgt namelijk ooit dementie, de kans is dus groot dat iedereen er vroeg of laat mee geconfronteerd worden in de omgeving.

Voor de film bezochten de makers ook drie Vlaamse woonzorgcentra, waaronder woonzorgcentrum Aymonshof in Dendermonde. Wzc Aymonshof heeft veel expertise rond dementie. Onze medewerkers zetten volop in op warme zorg en het blijven zien van de mens achter de ziekte. Zorgen voor mensen met dementie is immers geen kwestie van het zo professioneel mogelijk aanpakken, maar een kwestie van het zo menselijk mogelijk aanpakken. Het gaat niet alleen over kwaliteit van zorg, maar vooral over kwaliteit van leven. Dit wordt prachtig in beeld gebracht in de film.

Lees hier meer over de warme zorg in woonzorgcentrum Aymonshof.

'Human Forever' is vanaf woensdag 21 februari 2024 te zien in Kinepolis. Op zondag 24 februari 2024 is er een vertoning in Kinepolis Gent, in aanwezigheid van de filmmakers Teun Toebes en Jonathan de Jong. 

Lees hier meer informatie over de film en alle vertoningsdata.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 februari 2024.