Energiebesparende renovatiewerken stedelijke basisschool ’t Kraaiennest afgerond

De grondige, energiebesparende renovatiewerken aan stedelijke basisschool ’t Kraaiennest in Grembergen zijn afgerond! Het resultaat is een volledig nieuw en geïsoleerd dak, energiezuinige verlichting én een lagere energiefactuur.

De daken van 8 klaslokalen, het lerarenlokaal en de overdekte speelplaats werden volledig gerenoveerd. Naast de dakbedekking werd ook de isolatie vervangen, en dit volgens de huidige EPB-eisen voor renovatie. Door de dakrenovatie beperken we de warmteverliezen van het gebouw.

Het buitenschrijnwerk dat aansluit op de daken werd ook vernieuwd, om zo een waterdichte aansluiting te garanderen. In alle lokalen werd energie-efficiënte ledverlichting geïnstalleerd.

Stad Dendermonde investeerde in totaal 950 000 euro en ontvangt 521 287,18 euro subsidies van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).

Dankzij een goede samenwerking tussen de school, de aannemer, de medewerkers van onze technische uitvoeringsdienst en de leerwerkplaatsen verliepen de werken vlot. We danken ook de leerlingen, leerkrachten, ouders, buurtbewoners en verenigingen voor hun geduld en flexibiliteit tijdens de werkzaamheden.

De buitenspeelplaats wordt vanaf 1 maart 2024 opnieuw opengesteld na de schooluren. Zowel lokale sportverenigingen, als buurtbewoners zijn welkom voor sport en spel. De speelplaats is toegankelijk via de rode poort aan het Hagewijkpark. 

Wil je gebruik maken van de andere faciliteiten van stedelijke basisschool ’t Kraaiennest voor een activiteit? Alle informatie vind je via www.dendermonde.be/stedelijke-basisschool-t-kraaiennest-grembergen-huren

Meer info?

Dienst gebouwen
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 februari 2024.