Vacature: gezinsverzorgende

Word jij onze nieuwe gezinsverzorgende? Help Dendermondenaren met zorg, huishouden, pedagogische taken ... Als klantgerichte en flexibele professional zorg je op maat voor onze cliënten. Rijbewijs B en eigen wagen zijn essentieel. Interesse? Klik door!

Plaats in de organisatie

Als gezinsverzorgende help je Dendermondenaren met een zorgvraag en werk je voor de thuiszorgdienst. Je wordt begeleid en ondersteund door jouw verantwoordelijke. Zij staan ook in voor de planning.

Rol in de organisatie

Onze gezinsverzorgenden helpen Dendermondenaren met diverse zorgbehoeften. De zorgverlening kan bestaan uit persoonsverzorging, psychosociale ondersteuning, pedagogische ondersteuning en huishoudelijke hulp.

Persoonsverzorging omvat zowel dagelijkse lichaamszorg (hulp bij het wassen, hulp bij het omkleden en het toilet haarverzorging …) als meer specifieke zorg (ondersteuning bij beweging, toedienen medicatie …). Ook pas bevallen mama’s die hulp kunnen gebruiken in de zorg voor hun zelf en hun baby’s behoren tot ons cliënteel.

We ondersteunen mensen met een zorgvraag ook bij huishoudelijke taken, zoals wassen, koken, strijken, bedden opmaken en boodschappen doen.

Kwetsbare gezinnen kunnen ook een beroep doen op een gezinsverzorgende voor ondersteuning bij pedagogische taken, zoals het naar school brengen en halen van kinderen

Tot slot kunnen we onze klanten ook helpen met administratie, opvoeding en de organisatie van het huishouden. Hoe het takenpakket bij een specifieke klant eruitziet, bepaalt de verantwoordelijke in overleg met de klant.

De ideale kandidaat?

Dendermondenaren die een beroep op jou doen, voelen zich meteen in goede handen dankzij jouw klantgerichtheid, vriendelijkheid en probleemoplossend vermogen. Je bent flexibel en zorgzaam, zo weet je op elk moment samen met de klant de juiste hulp te bieden. Je bent geduldig, verdraagzaam en sterk in mensgerichte communicatie.

Tweewekelijks neem je deel aan het overleg werkvergadering, waar je overlegt over de best mogelijke hulpverlening voor de klanten. Op dit overleg wisselen we ook ervaringen en tips uit onder collega’s.

Je hebt een rijbewijs B en eigen wagen ter beschikking, want dat is nodig om je vlot te verplaatsen van de ene klant naar de andere en om klanten naar dokter, ziekenhuis of supermarkt te brengen. Je werkt op weekdagen overdag, maar je bent ook bereid klanten in het weekend te helpen als daar nood aan is. Doorgaans bedraagt het weekendwerk per verzorgende 1 dag om de 6 weken.

Download hier de informatiebrochure voor gezinsverzorgende.

Algemene aanwervingsvoorwaarden

 • Je geniet de burgerlijke en politieke rechten en je vertoont een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de functie. Dit toon je aan via een uittreksel uit het strafregister dat niet ouder is dan 3 maand bij indiensttreding. Indien blijkt uit het uittreksel dat de voorgeschreven voorwaarden niet vervuld zijn, dan kun je geen beroep maken op het feit dat je tot het examen werd toegelaten.
 • Je bent medisch geschikt voor het uitoefenen van de functie, dit blijkt uit een medisch onderzoek bij indiensttreding.
 • Je slaagt voor de selectieprocedure.
 • Je voldoet aan de taalvoorwaarden (volgens de wetten op het gebruik van talen in bestuurszaken).
 • Je bent toegelaten tot het wettige verblijf in België en je hebt een algemene toegang tot de arbeidsmarkt.

Diplomavoorwaarden

Beschikken over een diploma zoals vermeld in de diplomavoorwaarden van Departement Zorg 'Kwalificatievereisten voor het personeel van de diensten voor gezinszorg'. 

Bijkomende voorwaarden

 • Rijbewijs B
 • Eigen wagen ter beschikking

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal IFIC 11bis (min. 2 725 euro en max. 3 876 euro bruto geïndexeerd maandsalaris).
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,35 euro/km.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Voordelenplatform van GSD-V

Bijkomende informatie

Het verloop van de selectie: 

 • Preselectie: We contacteren je met het resultaat van de cv-screening vanaf maandag 29 april 2024.
 • Praktische proef gevolgd door een grondig sollicitatiegesprek: Dit vindt plaats op woensdag 8 mei 2024.

Interesse?

Op basis van de ingevulde vragenlijst, je diploma, je cv en je rijbewijs beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Solliciteer hier voor gezinsverzorgende.

Alle communicatie over de selectieprocedure verloopt via e-mail. Per stap ontvang je van ons een e-mail met de nodige informatie. Controleer zeker ook je ongewenste e-mailfolder. Indien u op de hierboven vermelde data niets van ons heeft ontvangen, aarzel dan niet om zelf contact met ons op te nemen. 

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren via vacatures@dendermonde.be of via 052 25 10 84. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Liesbet De Coninck via liesbet.deconinck@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 3 april 2024.