Update - Asfalteringswerken in Hoogveld

Van maandag 24 juni 2024 tot en met vrijdag 19 juli 2024 worden verschillende kruispunten in het Hoogveld vernieuwd. Update 9 juli over de voortgang van de werken: lees verder.

Welke werken?

In het Hoogveld zijn de kruispunten met Vosmeer, Industrieweg, Wissenstraat, Schaapveld en Driebek in slechte staat. Het stadsbestuur zal deze kruispunten laten vernieuwen. Dit zal bijdragen tot een verbetering van de openbare veiligheid en het rijcomfort.

Op de kruispunten worden zowel de kruispunten en de boorden opgebroken en volledig vernieuwd. De rijweg krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Bijkomend zal de wegstrook van het Hoogveld vanaf Daisyshop tot Labo Medina opnieuw geasfalteerd worden. 

Timing

Alle werken zijn gepland in de periode van maandag 24 juni 2024 tot en met vrijdag 19 juli 2024. De timing is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden.

Update 9 juli 2024

 • Alle kruispunten zijn ondertussen plaatselijk vernieuwd buiten Vosmeer en Industrieweg waar in 2 fases moest gewerkt worden, daar zijn ze nu nog aan bezig. Nadien moeten de inspectieputdeksels die zich in de werkzones bevinden nog vernieuwd worden.
 • In Vosmeer is in de werkzone tijdens uitvoering een verzakking vastgesteld nav een lekkende riool. Dit is ondertussen reeds inwendig hersteld maar de rijweg moet ook nog bijkomend hersteld worden.
 • Planning is om alle grondwerken klaar te hebben tegen vrijdag 12/7 zodat er vanaf maandag 15/7 kan gestart worden met asfaltering. Dit zal ook over verschillende dagen gebeuren omdat het verschillende lagen zijn en we ook bijkomend rekening moeten houden met de fasering van Vosmeer en Industrieweg.
 • Als de weersomstandigheden ons volgende week gunstig gestemd zijn zullen de werken binnen de vooropgestelde periode zeker klaar zijn.

Verkeersregelingen

Bekijk de werfzones en de omleiding op het plannetje in de bijlage (zie onderaan)

In het volledige Hoogveld wordt eenrichtingsverkeer ingesteld vanuit Mandekensstraat richting rotonde Mechelsesteenweg.

Aanpassing 25/6/2024: In de Geerstraat werd een knip aangebracht: er is geen doorgang meer mogelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Twee kruispunten worden in twee delen aangepakt, zodat doorgang mogelijk blijft:

 • Vosmeer: werken in twee opeenvolgende fasen, steeds doorgang mogelijk
 • Industrieweg: werken in twee opeenvolgende fasen, steeds doorgang mogelijk

De andere kruispunten worden afgesloten tijdens de werken maar hebben ontsluiting via aanpalende straten:

 • Wissenstraat: kruispunt wordt afgesloten, doorgang via Geerstraat.
 • Schaapveld: kruispunt wordt afgesloten, doorgang via Driebek
 • Driebek: kruispunt wordt afgesloten, doorgang via Schaapveld.

Voor de werken op de wegstrook Hoogveld van Daisyshop tot Medina is doorgang steeds mogelijk via het eenrichtingsverkeer. Er wordt tijdelijk gewerkt met freesasfalt. Bij het definitief asfalteren zal de toegang tot tankstation Total en Labo Medina gedurende 1 dag niet mogelijk zijn. 

Omleidingen voor fietsers en voertuigen:

 • Fietsers volgen een omleiding via Geerstraat - Schippersdijk - Wolvestraat.
 • Doorgaand verkeer volgt een omleiding via Mechelsesteenweg - Baasrodestraat - Scheepswerfstraat - Sint-Ursmarusstraat - Driehuizen - Fabriekstraat en Mandekensstraat.
 • Doorgaand zwaar verkeer moet een omleiding volgen via N41 en Lebbeke: Dendermondsesteenweg - Lindelaan - Baasrodestraat en Mandekensstraat.

Infomoment op 14 mei

Om je volledig in te lichten over de werkzones, werkwijze en omleidingstraject, organiseerden we een infomoment op dinsdag 14 mei 2024 van 8 tot 9 u. in het Technisch Centrum I, Hoogveld 28.

Dit artikel werd gepubliceerd op 9 juli 2024.