Vacature: deskundige sport

Zin om je in te zetten voor sport in Dendermonde? Als deskundige sport zorg je voor het beheer en de uitbating van de stedelijke sportinfrastructuren. We zijn op zoek naar een coach die sterk is in planning en goed kan samenwerken met verschillende partners. Iets voor jou? Solliciteer dan snel!

Plaats in de organisatie

Als deskundige sport kom je terecht in het team Cultuur-Jeugd-Sport. Daaronder valt het team werking en administratie, team Olympos (zwembad) en team sportaccommodaties. Jouw functie situeert zich binnen dat laatste team, maar je werkt in de praktijk continue samen met vooral het team werking en administratie.

Behorende tot het netwerk Samenleven en Beleven zorg je samen met je collega’s voor een stad waarin zo veel mogelijk mensen op een kwalitatieve manier kunnen sporten en bewegen.

Rol in de organisatie

Je staat in voor het sportinfrastructuurbeheer van Dendermonde en de optimalisatie van dat beheer.

Als deskundige sport sta je in voor het beheer en de uitbating van de stedelijke sportinfrastructuren: Sportcentrum Sint-Gillis, sporthal Appels, sporthal Oudegem en sporthal Grembergen. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de sportinfrastructuur op een veilige, hygiënische, efficiënte en klantvriendelijke manier bezocht kan worden.

Concreet ben je verantwoordelijk voor het reservatiesysteem en zorg je voor een optimale planning en bezetting van de sportinfrastructuur door scholen en sportclubs. Je zorgt voor een objectief en klantvriendelijk toewijzingssysteem, grijpt kansen voor nieuwe samenwerkingen en bekijkt welke herschikkingen en verschuivingen mogelijk zijn om zo tot een optimale bezetting te komen.

Het 1ste aanspreekpunt voor schoonmaakmedewerkers/toezichthouders ben jij. De opmaak van de werkplanning valt onder jouw takenpakket. Je zorgt voor de meest efficiënte poetsschema’s en -materiaal zodat de sportinfrastructuur er altijd netjes bij ligt. Ook coach en motiveer je de toezichthouders. Je voert regelmatig functionerings- en/of evaluatiegesprekken met de medewerkers. Als er vorming nodig is bij een van de medewerkers, merk en wijs je hen daarop om hun loopbaan verder te ontwikkelen.

Als deskundige sport zorg je voor duidelijke processen, procedures en up-to-date draaiboeken voor de dienst. Ook ga je aan de slag met adviezen en relevante wetgeving om de preventie en veiligheid van de gebouwen steeds te volmaken.

Om (herstellings)werken goed op te volgen, werk je nauw samen met de dienst gebouwen en de technische dienst van de stad. Je doet daarvoor onder andere regelmatig een rondgang in de gebouwen waarbij je let op het structureel en preventief onderhoud. Het nodige materiaal (sport, onderhoudsproducten, installaties …) bestel je en je volgt onderhoudscontracten op.

Samen met de verantwoordelijke voor het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde (AGB) bewaak je de exploitatiekost. Je doet voorstellen rond energiebesparende maatregelen … Ook tracht je te innoveren waar mogelijk. Samen met je collega’s denk je na over slimme toegangssystemen gelinkt aan een reservatiesysteem en gebouwbeheersysteem.

Tot slot probeer je de klantvriendelijkheid, de beleving en het efficiënt beheer van de sportaccommodaties te verbeteren. Je werkt ook vernieuwde visies en voorstellen uit om het beheer van de sportaccommodaties continu te verbeteren.

De ideale kandidaat?

Als deskundige sport heb je kennis van (sport)infrastructuurbeheer en de stedelijke sportsector, of je werkt je snel in. Voor deze functie zoeken we een sterke coach die gevoel heeft voor planning en constructief samenwerken vanzelfsprekend vindt. Je denkt en handelt altijd klantgericht. De klant staat voor jou centraal. Ook wil je altijd voor het beste resultaat en voor verbetering gaan. Je bent daarvoor veranderingsgericht, oplossingsgericht en creatief. De ideale kandidaat is tot slot iemand die eigenaarschap opneemt en zich goed kan organiseren, proactief, flexibel en dynamisch is.

Download hier de informatiebrochure voor deskundige sport.

Algemene aanwervingsvoorwaarden

 • Je geniet de burgerlijke en politieke rechten en je vertoont een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de functie. Dit toon je aan via een uittreksel uit het strafregister dat niet ouders is dan 3 maand bij indiensttreding. Indien blijkt uit het uittrekstel dat de voorgeschreven voorwaarden niet vervuld zijn, dan kun je geen beroep maken op het feit dat je tot het examen werd toegelaten.
 • Je slaagt voor de selectieprocedure.
 • Je voldoet aan de taalvoorwaarden (volgens de wetten op het gebruik van talen in
  bestuurszaken).
 • Je bent toegelaten tot het wettige verblijf in België en je hebt een algemene toegang tot de arbeidsmarkt.

Diplomavoorwaarden

 • Houder zijn van een bachelordiploma , ofwel een diploma van het hoger onderwijs van 1 cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.
 • Indien je niet beschikt over het gevraagde diploma, dien je een niveautest af te leggen. Enkel indien je slaagt voor deze niveautest kan je deelnemen aan de selectieprocedure.
 • Studenten kunnen deelnemen aan de selectieprocedure indien ze binnen de 3 maanden over het gevraagde diploma beschikken.

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. 3 000 euro en max. 5 054 euro bruto geïndexeerd maandsalaris).
  • Bruto aanvangsloon zonder anciënniteit: 3 000 euro
  • Bruto loon met 5 jaar relevante anciënniteit: 3 260 euro
  • Bruto loon met 10 jaar relevante anciënniteit: 3 433 euro
  • Bruto loon met 15 jaar relevante anciënniteit: 3 685 euro
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding van 0,35 euro/km.
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te leasen.
 • Gratis hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques van 6 euro/gewerkte dag
 • Voordelenplatform van GSD-V

Bijkomende informatie

Solliciteren kan tot en met woensdag 7 augustus 2024.

Het verloop van de selectie: 

 • Preselectie: We contacteren je met het resultaat van de cv-screening vanaf dinsdag 13 augustus 2024.
 • Eventuele niveautest
 • Persoonlijkheidsvragenlijst
 • Gevalstudie met aansluitend mondeling gedeelte: Vindt plaats op dinsdag 20 augustus 2024.

Interesse?

Op basis van de ingevulde vragenlijst, je cv en je diploma beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Solliciteer hier voor deskundige sport.

Alle communicatie over de selectieprocedure verloopt via e-mail. Per stap ontvang je van ons een e-mail met de nodige informatie. Controleer zeker ook je ongewenste e-mailfolder. Indien je op de hierboven vermelde data niets van ons heeft ontvangen, aarzel dan niet om zelf contact met ons op te nemen. 

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelies Van Doren via vacatures@dendermonde.be of via 052 25 10 84. Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Simon Zaman via simon.zaman@dendermonde.be
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 juli 2024.