naar top
Gemeente Dendermonde
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update: feestelijke ontvangst Greg Van Avermaet

Het stadsbestuur van Dendermonde en het gemeentebestuur van Hamme organiseren een feestelijke ontvangst van Greg Van Avermaet op zondag 21 augustus 2016. Greg behaalde een schitterende olympische zege tijdens de wegrit.

Het feestelijk gebeuren start om 9.30 u. in Hamme, waar Greg Van Avermaet wordt ontvangen op het gemeentehuis, Marktplein 1.

Rond 10 u. vertrekt een fietstocht van Hamme naar Dendermonde, waarbij we halt houden aan de kerk in Gregs geboortedorp Zogge en in Grembergen aan het supporterslokaal De Sloef, Grootzand 109. Supporters en geïnteresseerden kunnen aansluiten bij de fietstocht aan deze stopplaatsen.

De fietstocht eindigt rond 12 u. op de Grote Markt in Dendermonde waar Greg wordt ontvangen in het Stadhuis. We sluiten af met een feestelijke viering op de Grote Markt.

U kunt uw fiets stallen in de fietsenparking die voorzien wordt in de Franz Courtensstraat.

Het volledige parcours:

  • Hamme: 
    Markt Hamme – Roodkruisstraat – Drapstraat – Tweebruggenplein – Hospitaalstraat – Strijderslaan – Evangeliestraat – Meerstraat – Lippeveld – Zogge (stopplaats) – Heirbaan 
  • Dendermonde:
    Zogsebaan – Vijfbunderstraat – Groeneweg – Dokter Haekstraat – Grootzand (stopplaats) – Martelarenlaan – Leopold II-laan – Oude Vest – Dijkstraat – Bogaerdstraat – Franz Courtensstraat – Grote Markt

De stad Dendermonde vraagt aan de inwoners langs het parcours om hun huizen te bevlaggen en Greg bij zijn doortocht te feliciteren met een warm applaus.

Omwille van het aanhoudende dreigingsniveau 3 in ons land, is de politie bijzonder alert en worden speciale veiligheidsmaatregelen genomen. Zo kan de politie identiteits- en bagagecontroles uitvoeren. Wij verzoeken alle aanwezigen dan ook om geen grote tassen noch rugzakken te dragen.

Algemeen wordt aan de bevolking gevraagd om alert te zijn voor eventuele verdachte handelingen, personen en/of pakketten. Indien nodig, bel 101.

Dit artikel werd gepubliceerd op 17 augustus 2016.
  • Greg Van Avermaet