naar top
Gemeente Dendermonde

Nutswerken aan het Begijnhof vallen goed mee

Sinds dinsdag 4 december 2018 zijn er werken van Eandis aan het Begijnhof. De werken duren 10 werkdagen en zullen uitgevoerd zijn tegen de kerstvakantie.

Algemene informatie

  • Aard: nutswerken
  • Datum: 4 tot max. 28 december.  De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden en de planning van de aannemer.
  • Opdrachtgever: Fluvius Eandis Schelde-Waas
  • Aannemer: Wagro

Verkeersregelingen

Na evaluatie van de start van de werken en overleg met de aannemer blijkt dat er voorlopig minder gronden en materialen moeten aan- en afgevoerd worden dan oorspronkelijk voorzien.

Na overleg met de lokale politie en de aannemer van Eandis is beslist dat eenrichtingsverkeer wordt ingesteld wanneer materialen worden aangeleverd of afgevoerd. Het eenrichtingsverkeer is steeds tijdelijk en maximaal voor twee opeenvolgende dagen, maar nooit in het weekend. In het weekend en op andere momenten zal de Brusselsestraat dus volledig toegankelijk zijn voor het verkeer. 
Het eenrichtingsverkeer zal dan gelden in de Brusselsestraat (vanaf nr. 35) voor het verkeer komende van de Oude Vest. Voor het verkeer komende van de Leopold II-laan wordt een omleiding voorzien via de Leopold II-laan - Lindanusstraat - Oude Vest.

In de Brusselsestraat geldt plaatselijk een parkeerverbod. De voorbehouden parkeerplaatsen zullen worden ingenomen door de aannemer van dinsdag tot en met vrijdag. In het weekend zijn deze parkeerplaatsen vrij voor de winkelende bezoekers.
Parkeren kan in de buurt en onder andere op de parking Mechelse Poort.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op 5 december 2018.
  • foto1