naar top
Gemeente Dendermonde

Vrijwillige brandweermannen (m/v) gezocht!

De Hulpverleningszone Oost is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Kom naar de infosessie op dinsdag 29 januari om 19 u. in de brandweerkazerne op de Oude Vest.

Schrijf in via de website of bel 052-25 07 82. 

We kennen allemaal het beeld van de heldhaftige brandweermannen op tv. Maar wat betekent brandweerman zijn nu echt?

Wie deel uitmaakt van een brandweerkorps weet dat geen enkele dag dezelfde is. U kunt op elk moment opgeroepen worden voor mensen of dieren die in nood zijn. Een brandweerman moet voorbereid zijn op de meest onvoorspelbare zaken: een uitslaande woningbrand, een slachtoffer dat gekneld zit in een wagen, een paard dat vast zit in een beek ... Ook in deze extreme situaties moeten brandweerlieden kalm blijven. Een blindelings vertrouwen binnen het team zorgt ervoor dat de meest risicovolle interventies meestal tot een goede einde kunnen worden gebracht. 

Om een snelle en efficiënte hulpverlening nog beter te kunnen garanderen, is de Hulpverleningszone Oost op zoek naar nieuwe vrijwilligers: gemotiveerde krachten die het welzijn en de veiligheid van de mensen rond zich voorop stellen. De Hulpverleningszone Oost bestaat uit de posten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 december 2018.
  • foto1