naar top
Gemeente Dendermonde

Maart = Jeugdboekenmaand

In maart 2019 is het Jeugdboekenmaand. Dit jaar draait alles rond vriendschap onder de noemer "Vrienden VOOR ALTIJD". Er zijn weer heel wat activiteiten in de bib!

Ontdek hieronder het programma:

  • 1-31 maart: Expo KASK

De leerlingen van de 1e, 2e en 3e graad KASK Dendermonde stellen tijdens de Jeugdboekenmaand hun kunstwerken tentoon. Zij maakten speciaal voor ons werken in het thema ‘Vrienden voor altijd’. Kom ze dus zeker bewonderen in de bibliotheek!

Schrijver Wally De Doncker komt naar de bib en leest voor uit zijn boek 'Ik ben heel veel liefde', dat hij samen met tekenares Fatinha Ramos maakte. Het prachtige boek stelt de vraag waar we vandaan komen. Het eenvoudige antwoord? Liefde.

Pieter Konijn gaat picknicken, samen met zijn vriend Benjamin Wollepluis! Maar daarvoor moet Pieter eerst op zoek naar een picknickdeken, borden, bekers én bestek! Die vindt hij bij zijn goede vrienden: Vrouwtje Plooi, Jeremias Hengelaar en Eekhoorn Hakketak.Pas dan kan de picknick beginnen en krijgen we te zien wat er in die grote mand zit die Pieter heeft meegebracht… of niet?
Een interactief, muzikaal en grappig verhaal over vriendschap, gezongen en gebracht door Fabio van Hoorebeke en Jonas Malfiet (BlindeVink vzw)

Heel wat jongeren zijn continu bezig met online sociaal contact. Wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen?
Deze sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie.
Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt.

Niet bang te krijgen' is een herwerking van 9 volksverhalen uit het Land van Dendermonde door jeugdauteur Do Van Ranst, prachtig geïllustreerd door Wim Finck. Tijdens de Jeugdboekenmaand komen Do en Wim voorlezen uit het boek. De mooie illustraties worden tijdens het voorlezen getoond via een kamishibai (Japans verteltheater).

Een vriend (m/v/x), wat is dat eigenlijk? Hoe worden mensen vrienden? Kan vriendschap overgaan? En hoe voelt dat allemaal?
Zijn dit vragen die je jezelf soms stelt? In de bibliotheek houden we een workshop over ‘Vriendschap en verhalen’. Hiervoor gaan we aan de slag met bekende vriendschappen uit jeugdboeken. Zijn jij en je beste vriend(in) net als Rosie en Moussa? Of lijkt jouw vriendengroep meer op Harry Potter en zijn vrienden Ron en Hermelien? 
We nemen de bekende vriendschappen onder de loep, en maken aan de hand hiervan een kunstwerk. Dit kan een tekening zijn, maar ook een theaterscène of zelfs een rapsong.

 Inschrijven via www.dendermonde.be/inschrijven.

Dit artikel werd gepubliceerd op 4 februari 2019.
  • foto1