naar top
Gemeente Dendermonde

Vernieuwing groenvoorziening Begijnhoflaan vanaf 13 maart

De bomen en groenaanplantingen in de Begijnhoflaan zijn aan vernieuwing toe. De werken duren ongeveer een maand. Verkeershinder is mogelijk.

De bomen in de Begijnhoflaan werden destijds in te kleine plantvakken aangeplant waardoor de verharding werd opgedrukt. Om dit probleem op te lossen voorziet de stad in een nieuwe groenaanleg in grotere plantvakken. In de plantvakken komt een boom en onderbegroeiing met vaste planten. Dit zal de straat een frisse aanblik geven. 

Concreet worden volgende werken uitgevoerd:

  • Vellen van de bestaande bomen;
  • Aanleggen van nieuwe, grotere plantvakken;
  • Aanplanten van vaste planten en bomen;
  • Herstel van de parkeerstroken en voetpaden waar op dit ogenblik schade is door wortelopdruk.

De verschillende deelwerken worden aaneensluitend uitgevoerd tussen 13 maart en 20 april 2018. Om de uitvoering vlot en veilig te laten verlopen zullen we in deze periode een aantal verkeersmaatregelen doorvoeren:

Periode Parkeerverbod/afsluiting
13 maart 2018 Parkeerverbod langs beide zijden van de straat, van huisnr. 1-21 en 2-30. Dit deel van de straat wordt ook volledig voor afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien.  
14 maart 2018 Parkeerverbod langs beide zijden van de straat, van huisnr. 13-43 en 24-64. Dit deel van de straat wordt ook volledig voor afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien. 
15 maart t.e.m. 30 maart 2018 Parkeerverbod langs de straatzijde met even huisnummers (kant Begijnhof)
3 april t.e.m. 20 april 2018  Parkeerverbod langs de straatzijde met oneven huisnummers
(kant Bastion VIII)

 

Dit artikel werd gepubliceerd op 1 maart 2018.
  • foto1