naar top
Gemeente Dendermonde

Fontein Heldenplein moet nog bijgeregeld worden!

Om de binnenstad en het kernwinkelhart een nieuwe uitstraling te geven, is ook de fontein op het Heldenplein volledig vernieuwd.

De nieuwe fontein bestaat uit drie waterstralen die met verschillende hoogtes door de roosters spuiten. Een lichtinstallatie met ledtechnologie verlicht de stralen met instelbare kleuren. Het water stroomt terug via de omgevende verharding.

Ondertussen is ook het beschadigd wegdek ter hoogte van het Heldenplein hersteld met hoogwaardige (Kandela)kasseien. Op het plein zelf is er ook nieuwe openbare verlichting, enkele zitbanken en decoratief straat- en speelmeubilair geplaatst

De fontein is ingesteld om in werking te treden vanaf 9.30 tot 22 uur. In de winterperiode wordt ze uitgeschakeld. Ondertussen blijkt dat de fontein soms onvoorzien uitvalt. De pompinstallatie heeft heel wat beveiligingsmechanismen die schade aan de fonteininstallatie moeten vermijden en die nog op elkaar dienen afgestemd te worden.

Dit betekent dat de kans bestaat dat in de komende 14 dagen de fontein nog kan stilvallen waarna weer fijner moet afgeregeld worden. De aannemer voorziet tegen eind deze maand dat al deze kinderziektes zijn opgelost. 

De fontein lokt vele kindjes naar het Heldenplein en de banken en gekleurde zitjes zijn dikwijls bezet. Het Heldenplein blijft een ideale locatie om tijdens de komende zomermaanden even in de koelte uit te rusten tijdens het winkelen!

Lees meer over de herwaardering van het kernwinkelhart.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 mei 2018.
  • foto1