Grote Markt verkeersvrij tijdens de zomermaanden

Elk jaar maken we de Grote Markt verkeersvrij van donderdag 30 juni tot 6 september. Op het marktplein vinden ook deze zomer ook heel wat activiteiten plaats.

We kijken uit naar een mooie zomer waarin we heel wat culturele, muzikale en ontspannende activiteiten kunnen bijwonen. Onder de noemer ‘Zomermonde’ brengen vele organisatoren een bruisende, levendige sfeer in de stad en deelgemeenten. We nodigen u allen uit om mee te genieten van de Dendermondse zomer.

Alle info hierover lees je op www.dendermonde.be/zomermonde.

Ook op de Grote Markt vinden activiteiten plaats. Zoals jaarlijks zal de Grote Markt verkeersvrij zijn in de zomermaanden, concreet van 30 juni tot en met 6 september.

Verkeersregelingen

Fietsers worden wel in alle richtingen toegelaten op de Grote Markt, maar mogen voetgangers niet in gevaar brengen.

Er wordt een uitzondering voorzien voor ceremoniewagens, leveranciers en bewoners. Zij hebben enkel toegang tot de Grote Markt via het Justitieplein binnen de aangegeven toegelaten tijdstippen. Van 8.30 tot 11 u. kan men laden en lossen op de Grote Markt. 

Ook personen met een beperking die willen parkeren op de voorbehouden parkeerplaatsen naast het Stadhuis en gevangenentransport voor het Justitieplein krijgen een uitzondering.

Er wordt een fietsparking voorzien in de Kerkstraat aan de kant van de cafés.

Omwille van wegenwerken in de Ridderstraat, Greffelinck en Sas van 4 juli tot 24 augustus, zijn er verkeersregelingen en een omleiding ingesteld. In de downloads zie je de verkeersregelingen op een plannetje. 

Lees ook door op de infopagina over de werken in deze straten.

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 juni 2022.