naar top
Gemeente Dendermonde

Pleintje Franz Courtens: graag respect voor nieuwe infrastructuur

Sinds 27 juli is het nieuw aangelegd pleintje aan het standbeeld van Franz Courtens in de Franz Courtensstraat opengesteld. Het pleintje valt duidelijk in de smaak bij jong en oud.

Er wordt al veel gebruik van gemaakt en dat is tof! Het is een aangename plek langs het water en ideaal om er te vertoeven. En dat was ook de bedoeling bij de opmaak van het ontwerp! 

Iedereen is er welkom!  Zo merken we dat het pleintje ook bezocht wordt door skaters. Dit vormt uiteraard geen enkel probleem; skaten is toegestaan maar het kan niet de bedoeling zijn dat er geskatet wordt op de banken en op meubilair dat er niet op voorzien is.

We vragen dan ook aan de skaters om respect te hebben voor de infrastructuur. Iedereen is welkom en mits wederzijds respect wordt dit een zeer fijne ontmoetingsplaats maar vandalisme kan uiteraard niet getolereerd worden. We kregen van enkele inwoners de terechte bekommernis dat de mooie infrastructuur al wordt beschadigd, dat is uiteraard niet de bedoeling en dat zou zonde zijn. We houden een oogje in het zeil en rekenen op ieders medewerking.

Nog even meedelen dat het plein ook nog zal vergroenen. Omwille van de droogte zullen de grasmatten pas later worden aangelegd. Het aanplanten van de nieuwe beplanting en de overige afwerking waaronder het plaatsen van speelelementen zal in de loop van het najaar uitgevoerd worden.

Lees meer over de renovatie op deze pagina.

Dit artikel werd gepubliceerd op 7 augustus 2018.
  • foto1