naar top
Gemeente Dendermonde

Tournée Minérale met Team Dendermonde

De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker slaan weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Ook Dendermonde is opnieuw van de partij.

Alcohol: geen onschuldig product
Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als u weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op uw gezondheid
Schrijf u dus in en drink een maand lang geen alcohol. Uw lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van uw gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, u werkt ermee aan een gezonder gewicht … Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Februari zonder alcohol
Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Hou regelmatig de website van de stad in het oog en ontdek de acties die we aan de campagne koppelen. Ga de uitdaging aan. U zal zien: u hebt geen alcohol nodig om u te amuseren.

Meer info via www.tourneeminerale.be. Schrijf u hier in bij Team Dendermonde!

Meer info: 052-37 85 37 of welzijnengezondheid@dendermonde.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 11 december 2018.
  • foto1