naar top
Gemeente Dendermonde

Nieuw in Dendermonde: elektrisch autodelen met Cambio!

Vanaf 13 december 2018 kan u als cambio-autodeler een gloednieuwe e-cambio, model Zoe, reserveren op standplaats Kerk Sint-Gillis, vlakbij de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis-Bij-Dendermonde.

Dit is de eerste elektrische cambiodeelwagen voor Dendermonde en deze brengt het totaal aantal deelwagens hier op 3. 

De 2 autodeelplaatsen gelegen aan het station en het Administratief Centrum worden goed gebruikt, zowel door de stadsdiensten zelf als door andere klanten. Regelmatig zijn er momenten dat de wagens niet ontleend kunnen worden omdat ze reeds in gebruik zijn. Om aan dit knelpunt tegemoet te komen, wordt het aanbod dus nu uitgebreid.

Met Sint-Gillis-Bij-Dendermonde snijden we een totaal nieuwe zone aan, die ook voor de duurzame pendelaar nog vlot bereikbaar is. Van aan het station te voet of met de (deel-)fiets tot aan deze nieuwe locatie is het slechts een kleine kilometer. Makkelijk duurzaam pendelen dus!

Autodelen zelf is ook heel makkelijk en heeft vele voordelen voor zowel autodeelgebruikers als inwoners van onze stad. Als u weet dat 1 cambio-autodeelwagen 8 tot 12 private wagens vervangt, dan weet je dus ook dat we zo heel wat ruimte voor parkeerplekken uitsparen. Kostbare, schaarse ruimte waar we bijvoorbeeld groen of speelvoorziening kunnen aanbrengen! Een daling in het autobezit en het autogebruik heeft ook heel wat positieve effecten op het milieu (lagere CO2-uitstoot en andere polluenten, meer open ruimte, minder verharde parkeerplaatsen …) en de verkeersveiligheid (minder wagens). Door autodelen verder te stimuleren en ondersteunen geeft de stad dus invulling aan de doelstellingen opgenomen in haar klimaat- en mobiliteitsplan.

Hebt u altijd al eens een elektrische wagen willen uittesten? Dan is nu het moment aangebroken om de switch te maken. Met cambio reserveert u uw auto naar keuze, op het moment dat u hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen. Als cambio-lid kan u gebruik maken van de 1.220 auto’s in België op meer dan 500 ophaalpunten.

Meer info over autodelen: www.cambio.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 december 2018.
  • foto1