naar top
Gemeente Dendermonde

Denkt u mee na over Dendermonde 2050?

Een stad waar het goed is om te wonen-werken-leven, daar gaan we voor. En daar willen we u bij betrekken! We willen samen dromen over hoe onze stad er in de toekomst kan uitzien en zo projecten op lange en korte termijn vastleggen.

Komt u meedenken over en schrijven aan onze toekomst? Geef uw idee en laat u inspireren door ideeën van anderen. We organiseren 3 avonden waarbij we onze blik op de toekomst richten. Er wordt gewerkt rond 3 thema’s:

Slimme stad
In 2050 is Dendermonde pionier in het slim gebruiken van nieuwe technologieën die worden ingezet voor het welzijn van de inwoners. Hierdoor heeft Dendermonde verschillende innovatieve bedrijven aangetrokken. Lokale behoeftes en huidige problemen, zoals mobiliteit en afvalbeheer, zijn aangepakt door de implementatie van slimme digitale tools. Dendermonde is toonaangevend op het vlak van ‘smart city’. Mensen willen komen ondernemen in onze stad. Dendermonde is een echte aantrekkingspool, ook op vlak van kennis.
Wil u hieraan deelnemen? Afspraak op donderdag 25 april vanaf 19 uur in het lokaal dienstencentrum Zonnebloem, Breestraat 109.

Historische stad aan het water
In 2050 wordt de vestigingsgordel rond de historische kern en haar uitlopers in de deelgemeenten als troef uitgespeeld en wordt water in alle verscheidenheid en kracht ingezet. De Dender wordt in al zijn pracht ingezet om mensen Dendermonde te laten beleven en trekt heel wat toeristen aan, waarbij de Kazerne een trekpleister is. Water wordt op alle mogelijke manieren ingezet en zorgt nu ook voor energie. Als mensen aan Dendermonde denken, denken ze aan water. Langs de rivieren trekken we ook de natuur binnen tot vlakbij de woonkernen. Water wordt ‘slim’ ingezet in deze stad.
Zegt deze visie u wel iets? Afspraak op maandag 29 april vanaf 19 uur in Belgica BiS, Kerkstraat 115.

Dendermonde … waar iedereen zich thuis voelt
In 2050 is Dendermonde nog altijd een verbonden gemeenschap, een zorgzame stad waar iedereen een plek heeft en burgers het gevoel hebben dat ze erbij horen.
In Dendermonde is er een heterogene mix van leeftijd, herkomst, achtergrond, specifieke noden … Burgers werken actief samen aan een gedeeld ‘thuisgevoel’. Voor alle mensen wordt gezorgd door alle mensen. Dit zorgt voor verbondenheid: iedereen heeft het gevoel er bij te horen. Mensen identificeren zich met de stad en de deelgemeenten en zijn daar trots op.
Zin om uw schouders hier onder te zetten, dan verwachten we u op dinsdag 7 mei vanaf 19 uur in Sporthal Appels, Steenweg van Aalst 41.

Lijkt het u iets om mee te schrijven aan de toekomst van onze stad? Laat het ons weten via toekomst@dendermonde.be. We hopen u te mogen verwelkomen!

Dit artikel werd gepubliceerd op 3 april 2019.
  • foto1
  • foto2