naar top
Gemeente Dendermonde

Dendermonde wint Gouden Kinderschoen

In de categorie 'baby’s en peuters' heeft de stedelijke dienst onthaalouders van de stad Dendermonde de Gouden Kinderschoen 2019 gewonnen met het project ‘Onthaalouders samen uit – samen sterk’. De jury koos voor dit project omdat het net zo sterk is in zijn eenvoud.

Specifiek houdt het project in dat een wisselend aantal onthaalouders van Grembergen heel regelmatig en volledig vrijblijvend een wandeling maken met hun opvangkindjes. Door deze uitstapjes wordt de leefwereld van de kinderen vergroot door contacten met de natuur, met de dieren, met andere kinderen en andere mensen, en met de andere onthaalouders.

Tijdens de wandelingen is er ook een voortdurende informele ervaringsuitwisseling tussen de deelnemende onthaalouders waardoor ze hun kennis en expertise delen met elkaar. Nieuwe onthaalouders kunnen aansluiten en komen zo terecht in een leerrijk en ondersteunend netwerk.

Een extra - en niet te onderschatten - voordeel van deze wandelingen is ook dat onthaalouders en opvangkinderen elkaar leren kennen waardoor tijdelijke vervangingen, bij afwezigheid van de vaste onthaalouder bv. door ziekte, verlof .. heel vlot en spontaan kunnen verlopen.

De Gouden Kinderschoen 2019 en de publieksprijs werden uitgereikt op de Inspiratiedag Kinderopvang van het VVSG in het ICC Gent op 30 april 2019. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 6 mei 2019.
  • foto1