naar top
Gemeente Dendermonde

Uitbreiding IBO De Speelvogels

De opvangcapaciteit van IBO De Speelvogels in Baasrode wordt opgetrokken naar het maximum dat het gebouw toelaat, namelijk 53 kinderen.

IBO De speelvogels vangt sinds maandag 18 maart 2019 de kinderen op in de nieuwe infrastructuur in de Kloosterstraat in Baasrode. Deze opvanglocatie heeft de erkenning van Kind & Gezin voor een opvangcapaciteit van 45 kinderen.

De nieuwe infrastructuur biedt de mogelijkheid, volgens de regelgeving van Kind & Gezin, om dagelijks 53 kinderen op te vangen. Dat wil zeggen dat het stadsbestuur een uitbreiding zal aanvragen bij Kind & Gezin om dagelijks 8 extra kinderen op te vangen vanaf 1 juli 2019. Met deze uitbreiding wordt de maximale capaciteit bereikt en hiervoor zijn geen bijkomende investeringen nodig. De procedure voor een nieuwe erkenning zal deze week opgestart worden.

Op woensdag 12 juni 2019 vanaf 17 u. zal de webshop open gaan voor de extra inschrijvingen in IBO Baasrode. Alle ouders ontvangen hierover nog aparte communicatie vanuit het IBO.

Deze uitbreiding zal niet alleen beperkt blijven tot de vakanties maar geldt natuurlijk ook voor de voor- en naschoolse opvang.

Dit artikel werd gepubliceerd op 28 mei 2019.
  • IBO De Speelvogels