naar top
Gemeente Dendermonde

Veilig in het zwembad!

Laat jonge kinderen nooit alleen in het zwembad. Als kinderen niet goed kunnen zwemmen, kunnen er heel gevaarlijke situaties ontstaan.

Welke regels gelden er in Zwembad Olympos?

  • Als ouder heeft u de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw kinderen veilig zijn, ook in het zwembad.
  • Kinderen jonger dan 8 jaar en/of kinderen die niet of onvoldoende kunnen zwemmen, moeten altijd onder toezicht van een volwassene zijn. Aan de kassa controleert een medewerker de leeftijd en kinderen jonger dan 8 jaar mogen niet binnen zonder volwassene.
  • Ouders of begeleiders moeten zelf voldoende zwemvaardig zijn, zelf het water ingaan en bij de kinderen blijven, liefst zo kort mogelijk. 
  • Ouders of begeleiders moeten ervoor zorgen dat kinderen die niet kunnen zwemmen zwembandjes of een zwemvestje dragen. Er moet altijd een volwassene binnen handbereik van het kind zijn.

Campagne

De redders staan in voor de veiligheid van de zwemmers, maar zijn geen kinderoppas. Omdat de redders wekelijks niet-begeleide kinderen uit het water moeten halen, zetten ze een actie op poten om ouders extra aan te zetten om goed op hun kinderen te letten en waakzaam te zijn. Er worden affiches opgehangen en ouders worden op hun verantwoordelijk gewezen. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 4 juni 2019.
  • foto1