naar top
Gemeente Dendermonde

Olympos investeert in duurzaamheid en groen!

2019 is een jaar waarop Zwembad Olympos inzet op de natuur. Niet enkel in het zwembad zelf, maar ook daarrond wordt gewerkt om de ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen.

Duurzaam

In het verleden gebeurden reeds inspanningen om de energiebehoeften te beperken:

  • Hoogrendementsketels (2008)
  • Vernieuwing beglazing (2012)
  • Vervanging van onderwaterverlichting door ledverlichting (2011-2012)

Dit jaar gaat Olympos hiermee verder:

  • Na de vernieuwing van de riolering door een gescheiden systeem, komt ons afvalwater niet meer in de Vondelbeek.
  • Het dak van de kleedplaatsen is vernieuwd, met nieuwe isolatie.

Ook de omgeving buiten het zwembad wordt aangepakt: aparte inzameling van restafval en pmd. Er hangen nieuwe, blauwe, vuilnisbakken aan de uitgang voor o.a. lege blikjes. Ook in het zwembad en de ligweide zullen gescheiden afvalbakken staan.

Spelen en natuur

Het speelplein aan Olympos kreeg een groene make-over. Een deel van het speelplein werd omzoomd met houten bepaling en nieuwe beplantingen tussen de parkeerplaatsen aan de inkom en de speeltuin. Vlinderstuiken zorgen voor extra kleur, ze bloeien prachtig en trekken vlinders aan. Enkele insectenhotels sieren het pleintje. Er is ook een extra bloemenweide gezaaid. Binnenkort komt er voor meer biodiversiteit een aanplanting van wilde bloemen aan de voorgevel van Olympos.

Om de toegang tot het speelpleintje te optimaliseren voor de kinderen die uit het zwembad komen, werd een doorgang voorzien die de kinderen rechtstreeks tot het speelplein brengt. Om de netheid op het speelplein te faciliteren, worden daar nog extra vuilnisbakken geplaatst.

Wij hopen dat iedereen geniet van de natuur rond het zwembad!

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 juni 2019.
  • foto1