naar top
Gemeente Dendermonde

Schoolomgeving Hehaschool in Werkplaatsstraat wordt een 'erf'

Op maandag 1 juli start de herinrichting van de Werkplaatsstraat. De ingrepen zullen zorgen voor een veiligere schoolomgeving.

In december 2017 besliste de gemeenteraad om een aantal circulatiemaatregelen door te voeren in het centrum van Sint-Gillis. Het knippen (afsluiten) van de Werkplaatsstraat was daar één van.

De knip houdt in dat enkel de private parkings en de parking van de school nog bereikbaar zullen zijn via de Bareelstraat. De rest van de Werkplaatsstraat zal enkel nog bereikbaar zijn via de Otterstraat. Er wordt wel een uitzondering voorzien voor fietsers, bromfietsers klasse A en speed pedelecs.

De knip wordt pas definitief gerealiseerd na de verwerving van de gronden van NMBS en na de herinrichting van de schoolomgeving die start op 1 juli. 

De ruimte tussen de Hehaschool en de spoorwegen zal omgevormd worden tot een aangename ontmoetingsruimte. De foto geeft een impressie van de herinrichting waar gewerkt wordt met kleurrijke zitelementen om auto's en fietsers/voetgangers te scheiden.

De ruimte zal het statuut van ‘erf’ krijgen, dit betekent voornamelijk dat voetgangers de ganse breedte van de openbare weg mogen gebruiken en dat spelen er eveneens toegelaten is. Bestuurders mogen de voetgangers niet in gevaar brengen en ze niet hinderen; zo nodig moeten zij stoppen. Zij moeten bovendien dubbel voorzichtig zijn ten aanzien van kinderen.

Om de hinder te beperken werd er bewust gekozen om het werken in de grote schoolvakantie uit te voeren. We streven er dan ook naar een realisatie vóór 1 september.

Tijdens de werken zal de Werkplaatsstraat niet toegankelijk zijn via de Bareelstraat.

Dit artikel werd gepubliceerd op 27 juni 2019.
  • foto1