naar top
Gemeente Dendermonde

Nieuw park op de Gedempte Dender

Samen met onze bevolking gingen we op zoek naar een tijdelijke invulling voor de Gedempte Dender. De definitieve keuze maakten we bekend tijdens het slotevent op dinsdag 2 juli in Belgica BiS!

Het wordt een groene site met veel natuurlijke elementen waar iedereen welkom is. Zowel kleine groepjes als grotere groepen, jong en oud, kunnen er aangenaam vertoeven. Deze toegangspoort van de stad wordt een blikvanger waar spontane ontmoetingen kunnen plaatsvinden.

Wat komt er allemaal? Een amfitheater met aflopende uitloopweide, een sierlijke blikvanger met verschillende functies, een pleintje met petanqueterrein en bankjes, een ontmoetingspleintje, een beschut terras, een lig- en speelweide, natuurlijke speelelementen, zoals een speelboom en -heuvel, plantbakbosjes en een insectenhotel. Het park zal ook voorzien zijn van fietsenstallingen aan de ingangen, vuilnisemmers, informatiezuil en sanitair. We houden ook nog enkele opties open: plantbakken, bijenkast, bar in de vorm van een container.

Hiervoor zijn we op zoek naar meters en peters die zich willen inzetten om dit te ondersteunen of te  trekken. Hebt u zin om hieraan mee te werken? Mail dan naar gedemptedender@dendermonde.be. We zijn ook op zoek naar een originele naam voor ons nieuw park. Waar zijn die creatieve breinen?

Meer info over het hele traject lees je hier.

Dit artikel werd gepubliceerd op 3 juli 2019.
  • Voor en na
  • Praatprent