naar top
Gemeente Dendermonde

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Bij de brand bij VPK op 30 juli 2019 werd een bericht via BE-Alert verstuurd naar de inwoners van Oudegem, Appels en de Boonwijk. Mocht u geen bericht ontvangen hebben, was u nog niet ingeschreven of woont u (net) buiten de zone.

Een grote brand, een overstroming of gifwolk? BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie, bv. wanneer u ramen en deuren moet sluiten of moet evacueren. Schrijf nu in!

U kunt zich eenvoudig registreren via www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk en vandaag nog in. Ook wie al ingeschreven is, raden wij aan opnieuw in te loggen en uw gegevens te controleren.

Krijg snel aanbevelingen!
Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen, bv. ramen en deuren sluiten of evacueren. Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen. U kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen. 

Laat u waarschuwen, waar u ook bent
Een bericht van BE-Alert kunt u op twee manieren ontvangen. De burgemeester, gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op BE-Alert via www.be-alert.be. U kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. U woont in Dendermonde en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en blijf altijd op de hoogte. Inschrijven is volledig gratis.

Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kunt u dus ook verwittigd worden als u aan zee, in de cinema, in de zoo … bent.

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 juli 2019.
  • BeAlert_NL_Brand_Website