naar top
Gemeente Dendermonde

Fietssuggestiestroken in Sint-Gillislaan en Heirbaan

Goed nieuws voor fietsers in Sint-Gillis. Volgende week worden er fietssuggestiestroken aangelegd in de Sint-Gillislaan en de Heirbaan, van het kruispunt Cleophas Heyvaertstraat/Weggevoerdenstraat tot en met het kruispunt Acacialaan/Berkenlaan. De stroken worden aan beide zijden aangebracht.

Deze ingreep zal de veiligheid verhogen. Een fietssuggestiestrook heeft voordelen zowel voor de automobilist als voor de fietser. Met fietssuggestiestroken worden fietsers beter onder de aandacht gebracht voor de automobilist. Het wordt heel duidelijk welke ruimte hij de fietser moet geven. De fietser zelf krijgt visueel zijn ruimte en durft deze beter opeisen. Fietsers mogen op de Sint-Gillislaan en Heirbaan namelijk met twee naast elkaar rijden. 

De totale werktijd bedraagt in principe 3 dagen. Opgelet: bij slecht weer worden de werken later uitgevoerd.

  • Op dinsdag 20/8 wordt het wegdek volledig gereinigd. Verkeer wordt geregeld met een mobiele signalisatiewagen.
  • Op woensdag 21/8 en donderdag 22/8 augustus legt de aannemer de fietssuggestiestroken aan in 2 fasen kant per kant van de rijbaan en telkens per zone van 300 m. Het verkeer aan de werkzone kan beurtelings doorrijden. Regeling met tijdelijke verkeerslichten. Voor de fietsers wordt steeds een veilige doorgang voorzien.

Er is plaatselijk parkeerverbod geldig per kant dat de stroken worden aangebracht.

Gelieve de parkeerborden en de verkeersregeling op te volgen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 augustus 2019.
  • foto1