naar top
Gemeente Dendermonde

Bladkorf zoekt meter of peter!

Staan er in uw buurt bomen op de openbare berm en wilt u deze graag zelf netjes houden? Word peter/meter van een bladkorf in uw straat!

Elke inwoner is verplicht om het stukje voetpad, berm en goot voor het eigen perceel mee netjes te onderhouden. Concreet betekent dit dat bladafval, onkruid en sneeuw moeten worden verwijderd. Omdat er toch wel wat bomen op het openbaar domein staan, wil de stad daar graag in helpen door tijdens de herfst bladkorven ter beschikking te stellen.

We doen nu een oproep naar inwoners die peter/meter willen zijn van een bladkorf in hun straat: staan er in uw buurt bomen op de openbare berm en wilt u deze graag zelf netjes houden? Word peter/meter van een bladkorf in uw straat! Op deze manier willen we samenwerken om Dendermonde proper en netjes te houden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • De groendienst plaatst, onderhoudt en ledigt de bladkorven. De peter/meter staat in voor de kleine onderhoudstaken en toezicht.
  • De bladkorven worden viermaal geledigd tijdens de herfstperiode afhankelijk van de weersomstandigheden. De ophaaldata worden gepubliceerd op www.dendermonde.be en op de Facebookpagina van de stad.

Waar moeten peters/meters op letten, zodat de bladkorf zeker wordt leeg gemaakt?

  • In de bladkorf mogen enkel bladeren van de bomen op openbaar domein, geen bladeren van bomen uit de tuin.
  • De bladkorf mag niet vastgemaakt worden aan een boom of paal.
  • Er mag geen zwerfvuil in de bladkorf zitten.
  • Enkel de bladkorven van de stad worden leeg gemaakt.

Goesting om peter/meter van een bladkorf te worden? Neem contact op met de dienst groenbeleid en landbouw via 052-25 11 25, groenbeleid@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 4 september 2019.
  • foto1