naar top
Gemeente Dendermonde

Het Mobiel Vaccinatieteam komt langs in het Sociaal Huis

Ondanks de hoge vaccinatiegraad telt Vlaanderen nog steeds inwoners die niet of onvoldoende gevaccineerd zijn. Nochtans is vaccinatie de meest efficiënte manier om uzelf en uw omgeving te beschermen tegen infectieziekten die ernstige gevolgen kunnen hebben.

Sinds 2015 trekt het Mobiel Vaccinatieteam Vlaanderen rond om onvoldoende bereikte doelgroepen te sensibiliseren over het belang van vaccinatie en hen gratis te vaccineren. Bovendien voeren zij ook alle gegevens in Vaccinnet in, zodat elke arts de vaccinatiegegevens van zijn patiënt later kan raadplegen.

Dit team richt zich tot doelgroepen die de officiële instanties onvoldoende bereiken (zoals leerlingen in privé- of thuisonderwijs) of die geen toegang hebben tot medische voorzieningen (zoals Roma, daklozen of slachtoffers van mensenhandel).

Het Mobiel Vaccinatieteam komt gratis vaccineren op woensdag 2 oktober van 10 tot 12 u. en van 13.30 tot 15.30 u. in het Sociaal Huis, Gentsesteenweg 1. U hoeft geen afspraak te maken.

Dit is een initiatief van Zorg en Gezondheid. Het team bestaat uit medewerkers van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne van Antwerpen.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op 5 september 2019.
  • foto1