naar top
Gemeente Dendermonde

Herinrichting stationsomgeving Schoonaarde: werken nutsmaatschappijen vanaf maandag 16/9

Het stadsbestuur Dendermonde en de NMBS werken al een hele tijd aan het ontwerp voor de herinrichting van de stationsomgeving van Schoonaarde. Vanaf maandag 16 september voeren de nutsmaatschappijen werken uit.

De stationsomgeving van Schoonaarde krijgt een nieuwe parking voor 78 auto’s en 6 plaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit. Het stationsplein, de toegangsweg en de parking krijgen een nieuwe riolering en openbare verlichting. Naast de parking wordt een groenzone aangelegd. Op het stationsplein staan banners met een toekomstbeeld erop, zodat voorbijgangers zich een beeld kunnen vormen van hoe de stationsomgeving er zal uitzien na de herinrichting. 

Aannemer Wegrio uit Hamme zal de wegen- en rioleringswerken op de parking en het stationsplein in Schoonaarde uitvoeren. Vanaf maandag 16 september worden de kabels van de nutsmaatschappijen verlegd of vernieuwd. Midden oktober starten de wegen- en rioleringswerken.

De bestaande parking aan het station is vanaf dinsdag 17 september onbruikbaar. Een tijdelijke parking is ter beschikking achteraan de Oude Brugstraat, naast de Schelde.
Voor de fietsers en de voetgangers is er altijd een veilige doorgang naar de perrons en een fietsenstalling voorzien.  

Meer info over het ontwerp en de fasering: www.dendermonde.be/stationsomgevingschoonaarde

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 september 2019.
  • foto1
  • foto2