naar top
Gemeente Dendermonde

Bedank voorbeeldige chauffeurs = control cruisers in uw straat

Ook Dendermonde blijft helaas niet gespaard van chauffeurs die onze straten onveilig maken door overdreven snelheid. Maar er zijn ook voorbeeldige chauffeurs! Die kan u bedanken via een bord aan de gevel van uw woning.

Wie zich wél aan de snelheidslimiet houdt, krijgt nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Wilt u ook de control cruisers in uw straat bedanken? Haal dan een bord in huis met de boodschap 'Control cruiser, bedankt om relax te rijden' en bevestig dit aan de gevel van uw woning.

In Dendermonde kunnen de borden opgehaald worden bij de stadswinkel, Franz Courtensstraat 11. De voorraad is beperkt tot 200 stuks. Openingsuren Stadswinkel: meer info.

U kan ook een eigen bord bestellen op www.beloofd.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 30 september 2019.
  • foto1