naar top
Gemeente Dendermonde

De juiste vuilnisbak op de juiste plaats!

Met het afvalbakkenplan maakt de stad werk van de openbare netheid en zet ze de juiste straatvuilbak op de juiste plaats. Momenteel verwijderen en verplaatsen we de straatvuilbakken die niet op de juiste plek staan.

In Dendermonde staan op dit moment 427 straatvuilbakjes. Deze dienen voor een leeg blikje, wikkel van een snoepje, parkeerticket ... Ze zijn er dus om zwerfvuil te voorkomen en staan bij voorkeur op plaatsen waar mensen buitenshuis consumeren (eten, drinken, kauwen, lezen ...), op een goed zichtbare plaats zodat u ze ook snel kan terugvinden wanneer het nodig is.

Onze reinigingsdienst ledigt deze straatvuilbakken, houdt ze proper, herstelt ze en houdt ook bij hoe vol ze zijn. Sommige vuilnisbakken blijven quasi leeg terwijl andere plaatsen net extra nood hebben aan een afvalbak. Onze stad proper houden is een hele klus. Met dit afvalbakkenplan kunnen we onze efficiënte sterk verhogen en kunnen we met dezelfde inspanningen veel meer resultaat bereiken.

We hebben heel het grondgebied geëvalueerd. Dit leidt nu tot het verwijderen, verplaatsen of toevoegen van straatvuilbakjes waar nodig. Soms wordt ook het type vuilbak aangepast (bijvoorbeeld kleinere opening). Alle redenen waarom een straatvuilbak verwijderd of juist bijgeplaatst wordt, kunt u terugvinden in ons afvalbakkenplan.

Wilt u iets melden, vragen of opmerken omtrent een straatvuilbak, mail dan naar vuilbakken@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 24 september 2019.
  • foto1