naar top
Gemeente Dendermonde

Werken in de Bakkerstraat verlengd

In het kader van het onderhoudsprogramma 2019 van de stad worden er in een deel van de Bakkerstraat enkele werken uitgevoerd.

Deze werken omvatten het aanleggen van een kantstrook langs beide zijden, vernieuwen van de waterslikkers, aanpassen van de opritten met bestaande materialen, en afschrapen van de bestaande asfaltverharding gevolgd door het aanbrengen van een nieuwe asfaltopbouw. 

De werken werden oorspronkelijk gepland in de periode van 7 oktober 8 november. Deze uitvoeringstermijn wordt echter verlengd.

Intussen werden alle waterslikkers geplaatst, werd de betonnen kantstrook langs de pare kant reeds gegoten en werden de opritten aangepast.

Langs de onpare kant werd op 12 november een verlichtingspaal verplaatst waardoor de werken vertraging hebben opgelopen. Begin december werd de kantstrook aan deze zijde aangelegd en intussen werd ook de nieuwe onderlaag in asfalt aangelegd.

Er wordt verwacht dat de nieuwe toplaag in de week van 9-13 december wordt aangelegd, de exacte dag is weersafhankelijk. Bij regen is de aannemer genoodzaakt de werken een dag op te schuiven.  

De opritten van de bewoners worden opnieuw toegankelijk gemaakt voor gemotoriseerd verkeer.

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 november 2019.
  • foto1