naar top
Gemeente Dendermonde

Welkom bij de Harige Bende, Roefel!

Op 27 september 2019 maakten de kinderen van het eerste leerjaar uit Dendermonde kennis met Haarbal, Rinocco en Kleine Moes tijdens het jaarlijks Tetterfeest. Heel onverwacht veranderde tijdens de show een konijn in een ei.

Het ei bleef maar groeien en werd steeds groter, tot er uiteindelijk een nieuw beest uitkwam … Een vierde beest om de Harige Bende compleet te maken.

Door z’n grote aaibaarheidsfactor zal het zeker onze jongste doelgroep aantrekken. Roefel is ook een beetje een mascotte voor de Ros Beiaardommegang: het heeft hoeven, lange haren die de manen van een paard voorstellen en gaat in het typische Dendermondse rood-wit door het leven.

De kinderen mochten meteen mee nadenken over een nieuwe naam of kiezen tussen de vier voorgestelde namen. Ook via sociale media kregen we nog een aantal suggesties en stemmen binnen. Ons roodharige beest zal vanaf vandaag als Roefel door het leven dansen en samen met de andere leden van de Harige Bende de gekste avonturen beleven. Wil jij Roefel, Haarbal, Kleine Moes en Rinocco graag eens ontmoeten? Hou dan zeker de Facebookpagina Jeugddienst Dendermonde in de gaten en ontdek op welke evenementen zij van de partij zijn.

Dit artikel werd gepubliceerd op 11 oktober 2019.
  • foto1