naar top
Gemeente Dendermonde

Nieuw peuter- en kleuterbad in Zwembad Olympos

Reeds enkele jaren voelen wij een stijgende vraag naar meer zwemruimte. Een tevredenheidsonderzoek uit 2015 bracht aan het licht dat er o.a. een grote vraag is naar meer peuter- en kleuterzwemruimte.

Ons huidig peuterbad is te klein, maar door de sluiting van de zwemmersbar in september 2015 is er een grote ruimte vrijgekomen om dit uit te breiden. Daarom heeft het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) vorig jaar beslist om hierin te investeren.

Met het nieuwe peuter- en kleuterbad zal de wateroppervlakte meer dan verdriedubbelen. Er komt een deel met een diepte van 25 cm, en een deel met een diepte van 45 cm. Samen met enkele waterspuiters en twee glijbaantjes zullen er ook nog twee extra speelelementen voorzien worden in het ondiepe deel.

Deze elementen mogen door de kinderen zelf gekozen worden: nog tot 27 oktober krijgt ieder kind dat komt zwemmen 2 stickertjes. Aan het huidige kinderbad staat een bord met vijf keuzemogelijkheden, en de kinderen mogen daarop hun beide stemmen uitbrengen. De twee elementen met de meeste stemmen zullen geplaatst worden.

De start van de bouw is voorzien in het najaar 2020.

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 oktober 2019.
  • foto1