naar top
Gemeente Dendermonde

Samenwerking bibliotheken en SkillsTown groot succes

Sinds juli werken verschillende bibliotheken uit Vlaanderen en Brussel, waaronder Bibliotheek Dendermonde, en de Nederlandse online opleider SkillsTown samen om online cursussen aan te bieden aan de klanten van de bibliotheek.

2.000 bibliotheekklanten krijgen toegang tot online leren

Wegens het onverwacht grote succes werd na anderhalve maand al besloten om het maximum toegelaten aantal cursisten te verdubbelen. Inmiddels kunnen er in totaal 2.000 bibliotheekklanten gebruik maken van de online trainingen van SkillsTown en dit zal naar verwachting blijven groeien.

Werken aan persoonlijke vaardigheden

Met behulp van de online cursussen kunnen de bibliotheekklanten op een laagdrempelige manier hun persoonlijke vaardigheden verbeteren. In de online leeromgeving kunnen zij kiezen uit 30 online trainingen onder andere op het gebied van bureautica, digitale veiligheid, vreemde talen, time management en gezondheid. Naast de 30 titels die periodiek vernieuwd worden, wordt er maandelijks een extra leermodule beschikbaar gesteld. Voor de bibliotheken is het belangrijk om op deze manier te investeren in hun leden. 

Het succes

Na de lancering van de online cursussen voor de leden van de bibliotheek, waren er binnen een maand al zo’n 800 aanvragen extra binnengekomen dan in eerste instantie was ingecalculeerd. Wegens dit grote succes hebben SkillsTown en de bibliotheken hun samenwerking direct uitgebreid. De introductie van het nieuwe platform is in verhouding tot het lenersaantal het meest succesvol in Dendermonde. Bij de lancering moeten we enkel Antwerpen voor laten gaan. 

Over SkillsTown

SkillsTown is in Nederland markleider op het gebied van online cursussen. Hun online leeromgeving omvat meer dan 1.000 online cursussen waar cursisten op hun eigen manier kunnen leren. Denk aan cursussen op het gebied van taal, communicatie, samenwerken, presenteren, time management en vakspecifieke kennis per branche. Dankzij de gepersonaliseerde look & feel, kan iedere organisatie een professionele eigen academie neerzetten.

Over de deelnemende bibliotheken

Het project wordt uitgedragen door 9 instellingen en of lokale overheden uit Vlaanderen en Brussel die samen 27 bibliotheken met 165.000 actieve leden vertegenwoordigen. Het gaat hier om de stad Antwerpen, Bibliotheek Hasselt-Limburg, Kortrijk, Dendermonde, Dilbeek, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, IVEBICA (Hemiksem-Schelle-Niel) en Muntpunt die coördineert.

Dit artikel werd gepubliceerd op 24 oktober 2019.
  • SLIDE-bib.jpg