naar top
Gemeente Dendermonde

Herinrichting stationsomgeving Schoonaarde: werken aan de parking in uitvoering

Het stadsbestuur Dendermonde en de NMBS laten werken uitvoeren aan de parking, toegangsweg en stationsplein in Schoonaarde. De voorbereidende nutswerken zijn klaar. De aannemer startte op maandag 4 november aan de riolerings- en wegenwerken. Lees door voor de details.

De stationsomgeving van Schoonaarde krijgt een nieuwe parking voor 78 auto’s en 6 plaatsen voor reizigers met een beperkte mobiliteit. Het stationsplein, de toegangsweg en de parking krijgen een nieuwe riolering en openbare verlichting. Naast de parking wordt een groenzone aangelegd. Op het stationsplein staan banners met een toekomstbeeld erop, zodat voorbijgangers zich een beeld kunnen vormen van hoe de stationsomgeving er zal uitzien na de herinrichting. 

Aannemer Wegrio uit Hamme zal de wegen- en rioleringswerken op de parking en het stationsplein in Schoonaarde uitvoeren in twee fasen:

  • Fase 1 - parking: gestart op maandag 4 november 2019
  • Fase 2 - toegangsweg en stationsplein - volgt op fase 1.

De bestaande parking aan het station zal tijdens de werken onbruikbaar zijn. Een tijdelijke parking is ter beschikking achteraan de Oude Brugstraat, naast de Schelde.
Voor de fietsers en de voetgangers is er altijd een veilige doorgang naar de perrons en een fietsenstalling voorzien. 

Meer info over het ontwerp en de fasering: www.dendermonde.be/stationsomgevingschoonaarde

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 oktober 2019.
  • foto1
  • foto2